ΚΙΝΑΛ: Η «αυτοοργάνωση», το στοίχημα για τον Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Η «αυτοοργάνωση», το στοίχημα για τον Ανδρουλάκη

Συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την εκλογή του νέου προέδρου η Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «σήμα εκκίνησης» στον δρόμο προς το συνέδριο, αλλά και την ευρύτερη εσωκομματική ανασυγκρότηση, περιγράφεται η προσεχής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, που προγραμματίζεται για την Κυριακή. Πρόκειται για την πρώτη σύγκληση του οργάνου μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία, σηματοδοτώντας την αφετηρία μιας ευρείας διαδικασίας, η οποία λόγω εκτάκτων συνθηκών (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία) δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που είχε σχεδιαστεί. Ο οδικός χάρτης που πρόκειται να ξεδιπλωθεί, συνεπώς, είναι διπλός. Πρώτον, στο μέτωπο του συνεδρίου, να συμφωνηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και να αποσαφηνιστούν οι «σταθμοί» του προσυνεδριακού εδάφους. Οπως λένε από τη Χαρ. Τρικούπη, ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής «κλειδώνει» προς τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, πάντοτε με τον αστερίσκο πιθανών πρόωρων εκλογών, που ασφαλώς θα ανέτρεπαν κάθε σχεδιασμό. Πέραν αυτού, θα πρέπει να δρομολογηθεί η εκλογή συνέδρων και να αποφασιστεί το αν θα υπάρξουν και πώς θα γίνουν τα «περιφερειακά θεματικά συνέδρια» πριν από την κεντρική εκδήλωση.

Δεύτερον, η συνεδρίαση θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα στο πεδίο της αυτοοργάνωσης. Στη Χαρ. Τρικούπη, κατά πληροφορίες, υπήρχαν σκέψεις για ειδική εκδήλωση, ωστόσο, εντέλει ακολουθήθηκε η πιο «θεσμική» οδός της Κ.Ε. Την Κυριακή, συνεπώς, αναμένεται να σταλεί και το «κεντρικό μήνυμα συμμετοχής» Ανδρουλάκη προς κόμμα και βάση, αλλά και να εξειδικευτεί τι ακριβώς είναι και πώς θα ξεδιπλωθεί το όλο πρότζεκτ, από τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Απόστολο Πάνα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το «ψηφιακό κόμμα», το χτίσιμο του οποίου έχει ολοκληρωθεί και έχει λάβει το πράσινο φως από την ηγεσία. Ως προς τα πρόσωπα της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης (ζήτημα που συζητείται αρκετά εσχάτως εντός των κομματικών τειχών), δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μετά την Κ.Ε., παρότι ο ηγετικός πυρήνας έχει έρθει σε επαφή με στελέχη που προκρίνεται ότι θα συμμετάσχουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμάται, όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αποσυνδέονται από την κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας στην οποία έχει εισέλθει το ΚΙΝΑΛ. Αντιθέτως, τα σενάρια για πρόωρες κάλπες έφεραν ακόμη πιο επιτακτικά στο προσκήνιο την ανάγκη να «ζεσταθούν» το κόμμα και η βάση, και θεωρείται δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες που σχεδιάζονται –με εξορμήσεις και του Ν. Ανδρουλάκη στην περιφέρεια– θα έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT