Αύξηση τιμών: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης, λέει η αντιπολίτευση

Αύξηση τιμών: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης, λέει η αντιπολίτευση

Η στάση της Ελλάδας στο Ουκρανικό, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς και οι κυβερνητικές επιλογές έναντι της ακρίβειας, αποτελούν τα πεδία επί των οποίων εκδηλώνονται οι ενστάσεις και οι διαφωνίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στάση της Ελλάδας στο Ουκρανικό, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς και οι κυβερνητικές επιλογές έναντι της ακρίβειας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν και από τις νέες χθεσινές πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, αποτελούν τα πεδία επί των οποίων εκδηλώνονται οι ενστάσεις και οι διαφωνίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αρχικώς στη Βουλή και με αφορμή την, με ευρεία πλειοψηφία (266 ψήφοι «υπέρ») κυρωθείσα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και σε υψηλότερους τόνους αργότερα το ΚΚΕ, η Ελλ. Λύση και το ΜέΡΑ25 εξέφρασαν τη διαφωνία τους για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, ειδικώς στο θέμα της Ουκρανίας, ενώ δεν έλειψε και η καταγραφή του προβληματισμού τους στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. «Η κυβέρνηση επέλεξε τον πιο επικίνδυνο δρόμο της εμπλοκής, αδιαφορώντας για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες», είπε για το Ουκρανικό ο κ. Γ. Τσίπρας εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ασκείται μια διπλωματία των υπερεξοπλισμών, μια πολιτική με παρεμβάσεις και δεσμεύσεις πέραν της περιοχής μας», συμπλήρωσε με παρέμβασή του ο κ. Ν. Βούτσης. Αναλόγου περιεχομένου τοποθετήσεις, σε υψηλότερους τόνους, έγιναν από τον κ. Ν. Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ) και τη Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25), με τον πρόεδρο της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλο να τάσσεται συνολικά κατά της σημερινής Δύσης που –όπως είπε– είναι «μια σκοταδιστική Δύση, ένας αντιπολιτισμός». Σε άλλο μήκος κύματος, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρ. Λοβέρδος είπε ότι «η Ελλάδα είναι σε έναν καλό δρόμο σχετικά». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας τόνισε: «Η Ελλάδα έχει βασικές αρχές, επί τη βάσει των οποίων κινείται στην εξωτερική της πολιτική: το ανθρωπιστικό δίκαιο, το απαραβίαστο της εδαφικής ακεραιότητας, τη συμμόρφωση προς τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει, δηλαδή το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Διαφωνίες στη Βουλή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Ουκρανικό και στα ελληνοτουρκικά.

Αργότερα το απόγευμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε το περιεχόμενο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων: «Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να εξαγγέλλει μέτρα στήριξης, μιλώντας για ψίχουλα. Εχει τουλάχιστον αυτογνωσία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημ. Γάντζος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τα μέτρα της κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και, πάντως, δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης». Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι «αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία ο πρωθυπουργός να μιλάει για μέτρα ανακούφισης», ενώ από την Ελλ. Λύση σημειώθηκε ότι «ακούσαμε πάλι την ίδια χρεοκοπημένη συνταγή με επιδόματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT