Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομίλησε με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές και τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομίλησε με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές και τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι

Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές και τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι.

51" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Μπαγκλαντές διαπίστωσαν την ώθηση που έχει δοθεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων τα τελευταία χρόνια και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, υπεγράφη διμερές Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της μετανάστευσης, ενώ προ ημερών, κατά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, υπεγράφη διμερής συμφωνία στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της συνεργασίας των δύο χωρών και η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT