Ανεβάζουν στροφές στο ΚΙΝΑΛ

Στη γραμμή εκκίνησης της δίμηνης διαδρομής έως το συνέδριό του (20-22 Μαΐου) βρίσκεται και επίσημα το Κίνημα Αλλαγής, μετά το «εναρκτήριο λάκτισμα» που δόθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή εκκίνησης της δίμηνης διαδρομής έως το συνέδριό του (20-22 Μαΐου) βρίσκεται και επίσημα το Κίνημα Αλλαγής, μετά το «εναρκτήριο λάκτισμα» που δόθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Αρχής γενομένης από τη σημερινή περιοδεία του στην Ημαθία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ηγηθεί ενός κύκλου εξορμήσεων στελεχών σε όλη τη χώρα τις επόμενες 60 ημέρες, ενώ παράλληλα ξεκινούν και τα εγχειρήματα της αυτοοργάνωσης και της «ψηφιακής κοινωνίας», των δύο βασικών πυλώνων «αναθέρμανσης» της βάσης του ΚΙΝΑΛ, που παρουσιάσθηκαν από τους Απόστολο Πάνα και Γιώργο Καραμανώλη. Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις περιφερειακές εκδηλώσεις που θα συνθέσουν το προσυνεδριακό έδαφος, σχεδιάζεται να διαμορφώσουν έναν «πυκνό χάρτη γεγονότων», όπως περιγράφεται, με κορύφωση το συνέδριο του Μαΐου.

Από τη Χαρ. Τρικούπη εξέφραζαν ικανοποίηση για τη συνεδρίαση της Κ.Ε., μιλώντας για «κλίμα σύμπνοιας». Πέραν του Ν. Ανδρουλάκη, από τους πρόσφατους συνδιεκδικητές της ηγεσίας τον λόγο έλαβαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης, ενώ γενικότερα δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την εικόνα νηνεμίας, η οποία προδιαγραφόταν τις τελευταίες ημέρες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας του το αφήγημα της ανατροπής συσχετισμών με φόντο και τις κάλπες της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι η παράταξη «θα είναι στην όχθη των νικητών, κοιτώντας την όχθη των ηττημένων της συντήρησης, της Αριστεράς και της Δεξιάς». Διατύπωσε εκ νέου, δηλαδή, τη στρατηγική ανάδειξης της Χαρ. Τρικούπη ως τρίτου πόλου μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που με αφετηρία τον πρώτο εκλογικό γύρο στοχεύει να αλλάξει τα τωρινά δεδομένα στο πολιτικό σύστημα.

Ενόψει του συνεδρίου – Σε «κλίμα σύμπνοιας» η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές προσώπων που ανακοινώθηκαν, με το βλέμμα στην εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία. Πέραν της επίσημης τοποθέτησης του Νίκου Χριστοδουλάκη ως επικεφαλής στο Ινστιτούτο Σοσιαλδημοκρατίας «InSocial», στο επίκεντρο βρέθηκε η επιτροπή ψηφοδελτίων, ο εμπλουτισμός της οποίας, όπως έχει προαναφερθεί, αντανακλά και την κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας στην οποία έχει εισέλθει το ΚΙΝΑΛ.

Η ηγεσία κινήθηκε με πρόσημο «διεύρυνσης», επιλέγοντας στελέχη από όλες τις εσωτερικές τάσεις: τον πρώην διευθυντή του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Οθωνα, τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου κατά τις εσωκομματικές εκλογές, Αγγελο Καραχάλιο, τον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, την «παπανδρεϊκή» Πωλίνα Λάμψα και τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς και τη Γεωργία Καζά, από τη μικρή συνιστώσα της ΕΔΕΜ. Στην επιτροπή θα συμμετάσχει και ο γενικός διευθυντής της παράταξης, Νίκος Σαλαγιάννης, διαμορφώνοντας ένα πεδίο στο οποίο ο Ν. Ανδρουλάκης φαίνεται πως ποντάρει αρκετά σε έμπειρα στελέχη, για να απαντήσει στο στοίχημα των ισχυρών ψηφοδελτίων. Επιπλέον συνεχίζεται και η ενίσχυση της Κ.Ο., καθώς θέση συμβούλου για οικονομικά θέματα αναλαμβάνει ο Ηλίας Κικίλιας, στέλεχος επίσης από το ευρύτερο παπανδρεϊκό περιβάλλον, καθώς το 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT