Ανδρουλάκης: «Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας»

Ανδρουλάκης: «Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας»

Αιχμηρή απάντηση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα. Χαρακτήρισε «παλαιοκομματισμό» τα διαρκή αιτήματα για πρόωρες εκλογές.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το προεκλογικό σκηνικό για το Κίνημα Αλλαγής να αποκτά ολοένα και πιο… τριγωνικά χαρακτηριστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκρουσε χθες εκ νέου (ρ/σ ΣΚΑΪ) τις κινήσεις «συμπίεσης» προς τη Χαρ. Τρικούπη, οι οποίες, πέραν του Μαξίμου, καταγράφονται και από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Απαντώντας στο προχθεσινό «καρφί» του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος από την Κρήτη άφησε αιχμές κατά «όσων αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις» και δεν ζητούν εκλογές, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι δεν δέχεται «μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου», αναφερόμενος στον τέως πρωθυπουργό.

Αιχμηρή απάντηση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα – Χαρακτήρισε «παλαιοκομματισμό» τα διαρκή αιτήματα για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η Χαρ. Τρικούπη θέλει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε πολλά μέτωπα, ωστόσο χαρακτήρισε «ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και παλαιοκομματισμό» τα διαρκή αιτήματα για κάλπες, από τη στιγμή που εντέλει πρόκειται για απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Υπενθύμισε, δε, ότι τόσο ο Αλ. Τσίπρας τώρα όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης στο παρελθόν ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολούθησαν αυτή την τακτική, ενώ επιστράτευσε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το… όπλο της ανανέωσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον αρχαιότερο αρχηγό του σημερινού πολιτικού συστήματος».

Στρεφόμενος προς τα δεξιά και στις πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού σε συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τού καταλόγισε εκ νέου ότι «χρησιμοποιεί τη σταθερότητα α λα καρτ», επαναφέροντας επί της ουσίας το ερώτημα γιατί ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί τις κάλπες της απλής αναλογικής. «Τα περί συσχετισμών θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Και από την Κυριακή το βράδυ, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως το αφήγημα της σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης θα υλοποιηθεί με ένα ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ το οποίο θα του δώσει τη δύναμη να επιβάλει πολιτικές προτεραιότητες, αλλά και, όπως συμπλήρωσε, «ένα πολιτικό προσωπικό προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό». Παράλληλα με τα παραπάνω, η Χαρ. Τρικούπη άσκησε δριμεία κριτική για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «ομολογία αποτυχίας», μιλώντας για μπρος – πίσω και προχειρότητα στον ενεργειακό σχεδιασμό και προσθέτοντας ότι η χώρα κατέστη εξαιρετικά ευάλωτη από την υποκατάσταση του λιγνίτη με εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT