ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα «πολιτικής αυτονομίας» από Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα «πολιτικής αυτονομίας» από Ανδρουλάκη

Αναδεικνύοντας σταθερά τον… τρίτο δρόμο, διαχωρίζοντας δηλαδή ευκρινώς τη θέση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και στις αντιπολιτευτικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε εκ νέου χθες, εκατέρωθεν το μήνυμα της «πολιτικής αυτονομίας» της Χαρ. Τρικούπη.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδεικνύοντας σταθερά τον… τρίτο δρόμο, διαχωρίζοντας δηλαδή ευκρινώς τη θέση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και στις αντιπολιτευτικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε εκ νέου χθες, μέσω του Φόρουμ των Δελφών, εκατέρωθεν το μήνυμα της «πολιτικής αυτονομίας» της Χαρ. Τρικούπη. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μπορεί πρόσφατα να έκλεισε το «παράθυρο» Μητσοτάκη για συνεργασίες, μιλώντας για τακτικισμό, ωστόσο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έχουν εμφανώς πυροδοτήσει και τις επιθετικές διαθέσεις της Κουμουνδούρου προς τη Χαρ. Τρικούπη. Γι’ αυτό και οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες, με τον κ. Ανδρουλάκη να μετατοπίζεται και προς την επιστροφή των πυρών που δέχεται εξ αριστερών. «Θα επιμείνω στην προοδευτική, αξιακή αντιπολίτευση», σχολίασε κληθείς να απαντήσει στις αιχμές Τσίπρα για το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δεν ζητεί κάλπες, προσθέτοντας επί της ουσίας πως η Χαρ. Τρικούπη προφανώς επιθυμεί εκλογές, αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλει. Παράλληλα, παρότι επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η δημοσιονομική της επέκταση των 43 δισ. δεν έπιασε τόπο», χάραξε διαχωριστικές γραμμές και από την Κουμουνδούρου. «Και 60 δισ. να έδινε, ο κ. Τσίπρας θα έλεγε δώσε παραπάνω. Γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πολιτευόμαστε με αυτούς τους όρους, πρέπει να δίνουμε αυτά που πρέπει, σε αυτούς που πρέπει για να πιάνουν τόπο», είπε.

Ενδεικτικό, πάντως, των παραπάνω είναι ότι οι «κεντροαριστερές» αψιμαχίες δεν περιορίζονται σε επίπεδο αρχηγών, αλλά έχουν διευρυνθεί, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται μέσω Twitter στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, λαμβάνοντας χθες απάντηση από τον εκπρόσωπο της Χαρ. Τρικούπη, Δημήτρη Μάντζο. Ο Ν. Ανδρουλάκης, από το βήμα των Δελφών, έθεσε στο ίδιο κάδρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως «απέναντι στο τανγκό Μητσοτάκη – Τσίπρα, ερχόμαστε την πρώτη Κυριακή ζητώντας ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό», προτάσσοντας, δηλαδή, σταθερά το διακύβευμα του πρώτου εκλογικού γύρου για ανατροπή των συσχετισμών.

Από εκεί και πέρα, άσκησε και πάλι πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, με βασικό άξονα τα ενεργειακά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε η μόνη χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο κατά 25%» και καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό έλλειμμα διορατικότητας ως προς τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT