Προτάσεις ΚΙΝΑΛ για την ενεργειακή κρίση

Προτάσεις ΚΙΝΑΛ για την ενεργειακή κρίση

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή κρίση, πεδίο το οποίο βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του, το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την πορεία του προς το συνέδριο της 20ής Μαΐου.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή κρίση, πεδίο το οποίο βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του, το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την πορεία του προς το συνέδριο της 20ής Μαΐου. Το δεύτερο περιφερειακό προσυνέδριο της Χαρ. Τρικούπη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Κοζάνη, με την επιλογή ασφαλώς να μην είναι τυχαία.

Οχι μόνο συμβολικά, μια και πρόκειται για την περιοχή – επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, αλλά και πολιτικά, καθώς στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι ευρύτερα η Δυτική Μακεδονία είναι μία από τις περιφέρειες στις οποίες υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αύξηση των δυνάμεών του, διαβλέποντας ότι οι έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης έχουν ήδη προκαλέσει φθορές στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλωστε –επίσης όχι τυχαία– την περιοχή είχε επισκεφθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα και ο πρωθυπουργός, ενώ από τις θέσεις της Χαρ. Τρικούπη ξεχωρίζει ο πυλώνας της «ομαλότερης απεξάρτησης από τον λιγνίτη, ήτοι μικρότερη μεταβατική περίοδο με το φυσικό αέριο, ώστε να οδηγηθούμε γρηγορότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, «προνομιακό χώρο» το πεδίο της ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «ακολουθούν με καθυστέρηση» τις προτάσεις τους.

Στο επίκεντρο η «ομαλότερη» απεξάρτηση από τον λιγνίτη – Στην Κοζάνη το δεύτερο περιφερειακό προσυνέδριο του κόμματος.

Από εκεί και πέρα, εκτός από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, που θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της παράταξης, τη δική της σημασία έχει και η παρουσία στην εκδήλωση του Γιάννη Μανιάτη. Οχι γιατί αναδεικνύει κάποια σύνδεση με φήμες για πιθανή κάθοδο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές –κάτι που δεν προκύπτει, άλλωστε, από καμία εκ των δύο πλευρών–, αλλά γιατί αποτυπώνει ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τη νέα ηγεσία, ενώ αναμφίβολα πρόκειται για ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία, πολιτική και ακαδημαϊκή, στο ενεργειακό πεδίο.

Βολές για τη χαλάρωση

Οσον αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού, τέλος, το ΚΙΝΑΛ, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη της Κ.Ο., Γιώργου Φραγγίδη, σχολίασε αιχμηρά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για χαλάρωση των μέτρων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «αγνοεί τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας». «Το μη συνετό άνοιγμα του τουρισμού και η πλήρης απελευθέρωση όλων των τομέων της οικονομίας χωρίς προφυλάξεις, αποτελεί μια κοντόφθαλμη πολιτική, που ενδέχεται να μας κοστίσει ένα νέο ανεξέλεγκτο κύμα τον Σεπτέμβριο, όπως ακριβώς πέρυσι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγγίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT