Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Το Πάσχατων πολιτικώναρχηγών Στην πατρίδα του, τα Χανιά, θα βρεθεί από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και την Ανάσταση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν προβλέπεται κάποιο ταξίδι φέτος το Πάσχα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πατρίδα του, τα Χανιά, θα βρεθεί από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και την Ανάσταση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν προβλέπεται κάποιο ταξίδι φέτος το Πάσχα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τετραήμερο του συνεδρίου και τις συνεχείς συσκέψεις για την πραγματοποίησή του, θα ξεκουραστεί με την οικογένειά του στο Σούνιο. Στην Αθήνα θα παραμείνει και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, και το βράδυ της Ανάστασης αναμένεται να βρεθεί στον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Στη Λιβαδειά και στη Λαμία οικογενειακώς θα περάσει τις γιορτές ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παραλαβή Αγίου Φωτός

Κανονικά θα μεταβεί η κυβερνητική ελληνική αντιπροσωπεία για την παραλαβή του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ. Η διαφορά με τις άλλες χρονιές είναι ότι, εξαιτίας του υγειονομικού πρωτοκόλλου που υπάρχει στο Ισραήλ –για πραγματοποίηση PCR test κατά την άφιξη–, η αποστολή θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Παρασκευή και όχι το Μεγάλο Σάββατο όπως συνηθιζόταν.

Ο Καβάκος στη Βουλή

Τον Λεωνίδα Καβάκο υποδέχθηκε ο Κ. Τασούλας στη Βουλή. Εμβόλιμη στην ξενάγησή του στην εθνική αντιπροσωπεία ήταν η σύντομη στάση του στο γραφείο των κοινοβουλευτικών συντακτών. Στην παρότρυνση κάποιων εξ αυτών προς τον Κώστα Τασούλα να επιστρατευθεί ο Ελληνας βιολονίστας προκειμένου να καλμάρουν κάποια κοινοβουλευτικά… «ήθη», ο πρόεδρος της Βουλής αντέτεινε: «Κάποιους δεν τους πιάνει τίποτα, δεν πρόκειται να εξημερωθούν».

Ο νέος γραμματέας

Πέρα από τον αριθμό των νέων μελών που θα γράψει το κοντέρ στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο στις 15 Μαΐου, το άλλο μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Θα είναι προεδρικός; Θα παραμείνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, του οποίου η θητεία θεωρείται επιτυχημένη; Δεν έχει τεθεί κανένα θέμα αλλαγής του, άλλωστε. Τον Αύγουστο του 2018 στη συγκεκριμένη «καυτή καρέκλα» είχε τοποθετηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δεν ανήκει στην πλειοψηφία. Μήπως ήρθε η ώρα κάποιος εκ των «συμμάχων» να πάρει τη θέση του Νο 2 του κόμματος, ώστε να γίνει πράξη η διεύρυνση; Επίσημα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η νέα Κεντρική Επιτροπή, έπειτα από πρόταση του προέδρου. Η μάχη των συσχετισμών ανάμεσα στους «300» που θα εκλεγούν έχει ξεκινήσει, καθώς λόγω των ποσοστώσεων αρκετοί βουλευτές θα μείνουν έξω από το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT