Η Χαριλάου Τρικούπη σηκώνει το γάντι της Κουμουνδούρου

Η Χαριλάου Τρικούπη σηκώνει το γάντι της Κουμουνδούρου

Την αναζωπύρωση του μετώπου μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πυροδοτήσει τα νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναζωπύρωση του μετώπου μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πυροδοτήσει τα νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η στρατηγική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εντείνει την πίεση προς τη Χαρ. Τρικούπη και προσωπικά προς τον Νίκο Ανδρουλάκη προκαλεί –αναμενόμενα– και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, δεν αποτελεί μια παροδική φάση, αλλά αντίθετα διαφαίνεται ότι θα έχει διάρκεια, ειδικά από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ δεν δείχνει ότι σκοπεύει να «ανοίξει τα αυτιά του» στα προσκλητήρια που διατυπώνονται από την Κουμουνδούρου.

Τελευταίο επεισόδιο του παραπάνω σκηνικού, η χθεσινή απάντηση της Χαρ. Τρικούπη στα όσα ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον Ν. Ανδρουλάκη ότι «κινείται στην γκρίζα ζώνη του», σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ από την Κοζάνη περί απόρριψης πιθανής συγκυβέρνησης «με πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μητσοτάκη».

«Το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για γκρίζες ζώνες, μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Μέσω του εκπροσώπου της, Δημήτρη Μάντζου, η Χαρ. Τρικούπη επέστρεψε τα πυρά προς τα αριστερά. «Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… “καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση”, το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για γκρίζες ζώνες, μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Μάντζος, σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, δείγμα της προαναφερθείσας κλιμάκωσης.

Παράλληλα με τα παραπάνω, πάντως, στο ΚΙΝΑΛ έχουν «σηκώσει μανίκια» με το βλέμμα στο επερχόμενο συνέδριο, αλλά και ευρύτερα στο προσυνεδριακό έδαφος. Ο πολιτικός προγραμματισμός έως την κεντρική εκδήλωση της 20ής Μαΐου βρέθηκε, άλλωστε, στο επίκεντρο και της χθεσινής «κλειστής» συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης, υπό τον Ν. Ανδρουλάκη. Το επόμενο ορόσημο της διαδρομής αυτής είναι η 8η Μαΐου, με την εκλογή συνέδρων και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά (κυρίως) και με το εσωτερικό δημοψήφισμα για τη νέα ονομασία του κόμματος, μια κίνηση η οποία σαφώς στοχεύει και στην αύξηση της συμμετοχής. Οσον αφορά το πεδίο της ονομασίας, οι ζυμώσεις στον ηγετικό πυρήνα της Χαρ. Τρικούπη έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς πάντως να έχουν διαμορφωθεί οι τελικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT