Νέα στρατηγική Τσίπρα έναντι του ΚΙΝΑΛ

Νέα στρατηγική Τσίπρα έναντι του ΚΙΝΑΛ

Πρέσινγκ, αλλά και επίθεση προς το ΚΙΝΑΛ όταν χρειάζεται, είναι η τακτική που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το συνέδριο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέσινγκ, αλλά και επίθεση προς το ΚΙΝΑΛ όταν χρειάζεται, είναι η τακτική που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το συνέδριο. Μιλώντας στο Open και απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη πoυ είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να συναινέσει να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τους πρωθυπουργούς τούς βγάζει ο ελληνικός λαός και τους διαμορφώνουν οι συσχετισμοί της κάλπης. Αρα, πριν ο κ. Ανδρουλάκης αρχίσει να μιλάει για πρόσωπα και για ονόματα, καλό θα ήταν να μιλήσει για πολιτικές». Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως εδώ και τέσσερις μήνες ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αρνείται να ανοίξει τα χαρτιά του, συμπληρώνοντας: «Κινείται στην γκρίζα ζώνη όλο αυτό το διάστημα, στο “δεν ξέρω – δεν απαντώ” που λένε οι δημοσκοπήσεις».

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη, σε μια προσπάθεια να βγάλει το ΚΙΝΑΛ από την αγκαλιά της «γαλάζιας» παράταξης, ήταν περισσότερες από ποτέ. «Το ΚΙΝΑΛ το 2012-2015 συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ. και γι’ αυτό πήγε από το 44%, που είχε πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 6%. Δεν πήγε επειδή συγκυβέρνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη Ν.Δ. Και ήταν γραμματέας του κόμματος τότε ο κ. Ανδρουλάκης, δεν ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο».

Επιτέθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη υποστηρίζοντας πως «κινείται στην γκρίζα ζώνη όλο αυτό το διάστημα, στο “δεν ξέρω – δεν απαντώ” που λένε οι δημοσκοπήσεις».

Ο τέως πρωθυπουργός στη συνέντευξη εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν. «Είναι απολύτως εμφανής η κατάρρευση της κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να είσαι δημοσκόπος για να το δεις αυτό. Οσον αφορά το αν ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει ή θα χάσει τις εκλογές, αυτό έχει ξεκαθαρίσει. Οταν μιλάει η τσέπη σου, τότε αλλάζουν τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας στο θέμα της ακρίβειας επανέλαβε πως έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας μια σύγκριση των ελληνικών ενεργειακών τιμών με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. «Πώς είναι δυνατό στην Ελλάδα η τιμή της μεγαβατώρας στην προημερήσια αγορά να πλησιάζει χθες και προχθές τα 280 ευρώ, ενώ στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, που είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά διεκδίκησαν την αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου και το πέτυχαν, να είναι 112 ευρώ; 280 ευρώ εδώ, 112 ευρώ εκεί;» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να μην τον προβληματίζει η ένταση που προκλήθηκε στο τέλος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως έτσι γίνεται η συζήτηση «στα συνέδρια της Αριστεράς – τα μη προκάτ εν πάση περιπτώσει συνέδρια». Πρόσθεσε πως «υπάρχουν και συνέδρια προκάτ, που στήνονται κομπάρσοι, βγαίνει ο αρχηγός, λέει τον λόγο και σηκώνονται και φεύγουν μετά. Εδώ δεν είχαμε κάτι τέτοιο. Είχαμε ένα ανοιχτό, ζωντανό, μαζικό συνέδριο, όπου έγιναν ψηφοφορίες, υπήρξε κάλπη για κρίσιμα ζητήματα. Αποτυπώθηκαν συσχετισμοί, έγινε συζήτηση, έγινε διάλογος με πάθος. Ετσι κάνουμε εμείς διάλογο στην Αριστερά, δεν έχουμε ένα μονοφωνικό κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT