ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητεί τις μειώσεις στο ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητεί τις μειώσεις στο ρεύμα

Χαρτί και μολύβι έχουν βγάλει στον ΣΥΡΙΖΑ και υπολογίζουν τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους λογαριασμούς του ρεύματος.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρτί και μολύβι έχουν βγάλει στον ΣΥΡΙΖΑ και υπολογίζουν τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους λογαριασμούς του ρεύματος. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τα «μαθηματικά» του Μαξίμου δεν βγαίνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600 € αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές. Οποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Η απάντηση ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους από τον Γιάννη Οικονόμου: «Η αρχική αμηχανία του κ. Τσίπρα, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μετατρέπεται πια σε απόγνωση και πανικό, που τον οδηγούν σε παιδαριώδη και ασυγχώρητα λάθη, ειδικά για πολιτικό αρχηγό. Μόνο στη σχολή των “Tsipronomics” θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς. Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωσή του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού είτε αδυνατεί να την κατανοήσει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «δικαιούχοι της αναδρομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ (και όχι 600 ευρώ για τον καθένα), που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους, και όχι 4,2 εκατ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών». «Μπορεί ο κ. Οικονόμου να μη μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει έναν κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών, και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου.

Τι υποστηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση; Πως πρόκειται για μια επικοινωνιακή «φούσκα» της κυβέρνησης, καθώς για 4,2 εκατ. καταναλωτές διατίθενται 280 εκατομμύρια, δηλαδή μεσοσταθμικά τα λεφτά που θα δοθούν θα είναι 66,6 ευρώ για όλο το εξάμηνο.

Σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Εφη Αχτσιόγλου και Σωκράτης Φάμελλος συμπληρώνουν: «Παράλληλα, για τους επόμενους δύο μήνες οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να παθαίνουν ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς και η κυβέρνηση θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια, όπως κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2021. Επιβεβαιώθηκε εξάλλου περίτρανα η ψευδής δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT