ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τον πήχυ για Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τον πήχυ για Τσίπρα

Οι περίπου 180.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που προσήλθαν στις κάλπες είναι μια επιπρόσθετη πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περίπου 180.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που προσήλθαν στις κάλπες είναι μια επιπρόσθετη πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε τον πήχυ, προκαλώντας ένα άγχος στην Κουμουνδούρου για τη διαδικασία της Κυριακής. Ισως βέβαια, με μια άλλη ανάγνωση, το μεγάλο σκορ και η επαναφορά του πράσινου ήλιου να αποτελέσουν κίνητρο για συσπείρωση προκειμένου και οι πιο σκεφτικοί να εγγραφούν στις λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις εκλογές του 2019 η δυναμική της Χαριλάου Τρικούπη με ποσοστό 8,1% έφτανε περίπου τις 460.000 ψήφους. Μπορεί η διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρωτόγνωρη, όμως η σύγκριση με το 2019 που τον στήριξαν περίπου 1,8 εκατ. πολίτες θα είναι αναπόφευκτη. Με αυτό το δεδομένο ο μηχανισμός του κόμματος είναι επί ποδός.

Χίλιες κάλπες θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου η πρόσβαση να είναι εύκολη για όλους όσοι μέχρι την τελευταία στιγμή αποφασίσουν να γίνουν μέλη της Κουμουνδούρου και να επανεκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 2.000 μέλη εφορευτικών επιτροπών θα ελέγχουν τη διαδικασία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Zarpa 89,6» να θέσει κάποιον πήχυ για τις εσωκομματικές διαδικασίες. Από τώρα το βλέμμα του είναι στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές: «Θέλουμε να έχουμε πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Εκεί είναι ο δικός μας πήχυς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιχειρώντας να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν στα παραβάν συμπλήρωσε πως «η συμμετοχή και η ενίσχυση του κόμματος δίνει και μια δυναμική νίκης για τις εθνικές εκλογές οι οποίες δεν θα αργήσουν, νομίζω. Εχω την αίσθηση ότι πλέον και οι πιο δύσπιστοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει μια τετραετία».

Στοίχημα το εύρος της συμμετοχής στην ψηφοφορία για την επανεκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την επό- μενη Κυριακή – Θα στηθούν 1.000 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει το σκληρό ροκ που έχει εγκαινιάσει από το συνέδριο και μετά. Περιόδευσε στα Χανιά και, όπως συνηθίζει, συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές: «Εχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Τούτες τις δύσκολες εποχές, που χρειάζεται κοινωνική προστασία και στήριξη, έχουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι, εφορμώντας στον δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο», τόνισε. Ο τέως πρωθυπουργός εκτίμησε πως η Ν.Δ. είναι σε αποδρομή και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι ότι όσο γρηγορότερα υπάρξει πολιτική αλλαγή, τόσο το καλύτερο για τον τόπο… Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν αυτό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες, τους δημοκρατικούς πολίτες, εδώ από την Κρήτη, την κοιτίδα των δημοκρατικών αγώνων. Τους καλούμε την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής και την έγκριση των καταστατικών αλλαγών που προτάθηκαν στο συνέδριο η διαδικασία είναι κλειστή. Σε αυτές τις δύο κάλπες στις 15 Μαΐου θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα 60.600 ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT