Μητσοτάκης: Περιοδείες με το βλέμμα στην κάλπη

Μητσοτάκης: Περιοδείες με το βλέμμα στην κάλπη

Παρότι οι εκλογές τοποθετούνται στο 2023, ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την επαρχία.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μακρά προεκλογική περίοδος που εγκαινιάστηκε από το 14ο Συνέδριο της Ν.Δ. συνεχίστηκε χθες. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουάσιγκτον, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Μαγνησία, συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά την Ελλάδα και θέτοντας το κόμμα σε διαρκή προεκλογική ετοιμότητα, όπως έχει ζητήσει ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός άλλωστε γνωρίζει πως η προεκλογική περίοδος δεν ξεκινά με την προκήρυξη των εκλογών αλλά πολύ νωρίτερα, και αυτή η περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέους πόρους για τον κτηνοτροφικό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έθετε νέα διλήμματα και συγκρίσεις με την αξ. αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης από τη Θεσσαλονίκη: «Σε αντίθεση με το τραγικό επίπεδο διεθνούς εκπροσώπησης κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, η Ελλάδα είναι σήμερα σημαίνουσα περιφερειακή δύναμη με βαρύνοντα ρόλο στον κόσμο που άλλαξε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό πιστοποιήθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση», είπε ο κ. Οικονόμου και προχώρησε σε ένα αιχμηρό συμπέρασμα: «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε αυτό που παραδέχθηκαν μέχρι και οι Τούρκοι: ότι ο πρωθυπουργός με τις τοποθετήσεις του και με τον τρόπο που έθεσε τα ζητήματα ενίσχυσε πολύ σημαντικά τις ελληνικές θέσεις. Ο κ. Τσίπρας ζητάει ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει την τακτική της Τουρκίας».

Βιολογική κτηνοτροφία

Παρότι οι εκλογές τοποθετούνται στο 2023, ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την επαρχία – Χθες βρέθηκε στη Μαγνησία.

Οσον αφορά την επίσκεψη στη Μαγνησία, ο πρωθυπουργός έδωσε βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, επισκεπτόμενος αρχικά μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα και εξαγγέλλοντας τη διάθεση πρόσθετων πόρων για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας. «Είμαστε έτοιμοι πια και έχουμε βρει τα σχετικά κονδύλια ώστε να διαθέσουμε 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία. Θα ικανοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη λίμνη Κάρλα, όπου υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον ανάδοχο του έργου –παρουσία του πρωθυπουργού– η νέα σύμβαση που δρομολογεί έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον Θεσσαλικό κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου. «Εκταμιεύουμε 16 εκατομμύρια προκειμένου να επεκτείνουμε τα αρδευτικά δίκτυα της Κάρλας για να ποτίζουμε 26.000 στρέμματα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους στο χωριό Κανάλια, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι «με την ίδια προσήλωση θα στεκόμαστε δίπλα και στα προβλήματα των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την περιοδεία του με επίσκεψη στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού, περίπατο στην πόλη του Βόλου, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη της Ν.Δ., σύσκεψη με τους 8 δημάρχους του νομού, αλλά και επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε υπηρετήσει τη θητεία του. Οι περιοδείες στην Ελλάδα θα συνεχιστούν, αλλά προς το παρόν ο πρωθυπουργός ετοιμάζει και πάλι βαλίτσες για ΗΠΑ, όπου τη Δευτέρα 23 Μαΐου θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης του Boston University, προτού ταξιδέψει στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT