Εθνικό Σύστημα Υγείας: Εκδήλωση τιμής για τον Παρ. Αυγερινό

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Εκδήλωση τιμής για τον Παρ. Αυγερινό

Ο «αρχιτέκτονας» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Παρασκευάς Αυγερινός, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης με τίτλο «Από το ΕΣΥ του 1983 στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας».

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «αρχιτέκτονας» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Παρασκευάς Αυγερινός, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης με τίτλο «Από το ΕΣΥ του 1983 στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας», που διοργάνωσαν ο Κύκλος Ιδεών και το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Προσφωνώντας τον κ. Αυγερινό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ιδρυτής του Κύκλου Ιδεών, έκανε λόγο για έναν πολιτικό «εκσυγχρονιστή και αντιλαϊκιστή, ακόμη και στις περιόδους εκείνες που ήταν αυτονόητο ότι ο δημόσιος λόγος προσλαμβάνει αυτή τη χροιά», σημειώνοντας ότι έθεσε τις βάσεις ενός μεγάλου οικοδομήματος το οποίο δοκιμάστηκε και άντεξε στην πανδημία, δίνοντας στέρεη βάση συζήτησης για το μέλλον.

«Εκσυγχρονιστής πολιτικός και αντιλαϊκιστής», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για τον «αρχιτέκτονα» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι η δημιουργία του ΕΣΥ ήρθε να καλύψει «το μεγαλύτερο κοινωνικό κενό της μεταπολεμικής Ελλάδας», σημειώνοντας ότι η συζήτηση για το σύστημα υγείας του μέλλοντος άργησε να ξεκινήσει. «Οι συζητήσεις μοιάζουν σαν να είναι μια μορφή πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν αρκούν τα λόγια που εύκολα λέγονται και ευχάριστα ακούγονται», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησαν ο νέος γραμματέας, Ανδρέας Σπυρόπουλος, καθώς και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT