Σε ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ για κάλπες το φθινόπωρο

Σε ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ για κάλπες το φθινόπωρο

Το μήνυμα για «γκάζι» στο προεκλογικό τερέν εξέπεμψε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα για «γκάζι» στο προεκλογικό τερέν εξέπεμψε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Βασικός παρονομαστής των παρεμβάσεων του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και πολλών στελεχών ήταν ότι η παράταξη θα πρέπει έως το τέλος Ιουλίου να είναι, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, έτοιμη για κάλπες το φθινόπωρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ καλείται να επιταχύνει την κατάρτιση του προγραμματικού πλαισίου, δηλαδή του προγράμματος με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές, με βασικό «αρχιτέκτονα» τον Νίκο Χριστοδουλάκη. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για το σχέδιο ήταν ο Σεπτέμβριος, ωστόσο, οι αυξανόμενες ενδείξεις για εκλογικό «αιφνιδιασμό» αμέσως μετά το καλοκαίρι είναι σαφές ότι λειτουργούν ως επιταχυντής. Το ίδιο συμβαίνει και στο πεδίο των ψηφοδελτίων, με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, να μιλάει για ολοκλήρωσή τους κατά 80% μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Αφορμή για εκλογές

Στη Χαρ. Τρικούπη, εν ολίγοις, είναι συλλογική η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση αναζητεί αφορμή για να φέρει τις εκλογές πολλούς μήνες νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας. «Εχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό, δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο. Τα άλλοθι που επιστρατεύουν για να κάνουν τη στροφή, δεν έχουν καμία αξία», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «ανακολουθία και βαθύ τακτικισμό σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία», όπως είπε.

Αγροτικό συνέδριο

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται και για το επόμενο θεματικό συνέδριο με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο στη Λάρισα, παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Η κινητοποίηση της Χαρ. Τρικούπη στη Θεσσαλία θα είναι ευρύτερη, με κλιμάκια στελεχών σε όλους τους νομούς, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια «κλειδί», αποτελώντας ένα από τα παραδοσιακά «πράσινα κάστρα» του παρελθόντος, στα οποία στόχος είναι μια σημαντική ανάκτηση δυνάμεων. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT