Μητσοτάκης: Σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, πως οι εκλογές, «όπως έχω ξαναπεί, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, πως οι εκλογές, «όπως έχω ξαναπεί, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Η πρωτολογία ωστόσο που είχε προηγηθεί, χωρίς να έχει ουδεμία αναφορά στον χρόνο των εκλογών, είχε προεκλογικό άρωμα. Ο κ. Μητσοτάκης σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας ενεργοποίησε ένα βασικό σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου, που είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της σημερινής κυβέρνησης με την τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάτι ενδεικτικό τού πώς θα κινηθεί η πολιτική αντιπαράθεση από εδώ και στο εξής έως τις εκλογές.

Η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια διαρκής σύγκριση των δύο κυβερνήσεων, με τον πρωθυπουργό να αναλύει εκτενώς όσα έχει κάνει η κυβέρνηση τα τρία αυτά χρόνια, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, και ταυτόχρονα τι είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σταχυολογώντας βασικά σημεία της ομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η χώρα πέρασε το φράγμα των 4 εκατ. εργαζομένων», «είχαμε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα», «παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ», «μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ αθροιστικά πάνω από 35%».

Την ίδια ώρα, η αναδρομή στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ ήταν διαρκής, λέγοντας πως «είχε προηγηθεί μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα» και «συνεχίστηκε με μια καταιγίδα φόρων και το αχρείαστο 3ο μνημόνιο που εσείς, κ. Τσίπρα, προκαλέσατε και υπογράψατε».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καταιγίδα φόρων και το τρίτο μνημόνιο – Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 για δημοσίους υπαλλή-λους και συνταξιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα τις εικόνες με τους συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τις τράπεζες και τόνισε πως προσφάτως ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε εκ νέου τον κ. Βαρουφάκη για συγκυβέρνηση.

Προτεραιότητα οι πολίτες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν η κοινωνική πολιτική, τονίζοντας πως κάθε πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει τελικά στους πολίτες και στη βελτίωση της ζωής τους. Ενδεικτικά, τέτοιες πολιτικές είναι «οι προσλήψεις που κάναμε για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία στην εκπαίδευση, η στήριξη του ΕΣΥ, η στροφή της παιδείας σε πιο ποιοτικά, αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και πάνω από όλα οι επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από 1.1.2023 «θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους», και «για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους», ενώ την ίδια ημέρα θα «ξεπαγώσουν» και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά 12 χρόνια και θα τεθούν σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT