Τσίπρας: Ανακοινώστε πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβρη

Τσίπρας: Ανακοινώστε πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβρη

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η επιμονή στο αίτημα των πρόωρων εκλογών είναι μια συνθήκη «win-win»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η επιμονή στο αίτημα των πρόωρων εκλογών είναι μια συνθήκη «win-win». Ο πρωθυπουργός είτε θα επιμένει πως θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία του χρόνου την άνοιξη –όπως έκανε χθες στη Βουλή– και θα διαψευστεί είτε θα βάζει μέσα στο καλοκαίρι αστερίσκους περί τοξικότητας του πολιτικού κλίματος, προκαλώντας σύγχυση τόσο στα στελέχη του όσο και στο εκλογικό σώμα. Εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα στήσει πρόωρες κάλπες και για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στο τέλος της πρωτολογίας του: «Δεν έχετε επιλογή, σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα και δηλώστε σήμερα πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Οχι άλλες φήμες και παιχνίδια εντυπώσεων, όχι άλλες διαρροές που πυροδοτούν την αστάθεια».

Ασφυκτικό πρέσινγκ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για την ημερομηνία των εκλογών, την ακρίβεια και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε με την πρώτη του τοποθέτηση πως το αίτημα για πρόωρες εκλογές δεν το εστιάζει πλέον μόνο στην οικονομία, αλλά το γενικεύει. Μίλησε για τις τρεις απανωτές ήττες της κυβέρνησης το τελευταίο δεκαήμερο, που ήρθαν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και από το δικαστικό βούλευμα για τη Novartis. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία όχι μόνο για την ακρίβεια, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Μαξίμου, αλλά και για την επικίνδυνη στρατηγική που ακολουθείται στα εθνικά ζητήματα, καθώς και για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Ειδικά για τη Μαδρίτη ανέφερε: «Αναρωτιέμαι γιατί φύγατε πανευτυχής από τη Σύνοδο και με δηλώσεις θριάμβου. Πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο σας ακούσαμε ότι θα υπάρξει πώληση και εκσυγχρονισμός των F-16 της Τουρκίας».

Αυτό που επιχείρησε να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη, αναμένοντας τις πρόωρες εκλογές, έχουν σταματήσει να δουλεύουν. «Είστε πολλαπλασιαστής της κρίσης και βρίσκεστε σε βαθύ αδιέξοδο. Οι υπουργοί σας έχουν κατεβάσει τα μολύβια και οι βουλευτές σας ξέρουν ότι ένας στους δύο δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά». Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως το τελευταίο διάστημα η ένδεια επιχειρημάτων και λύσεων από το Μαξίμου για τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας το αναγκάζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, επαναφέροντας την κουβέντα στο 2015. Για αυτό, άλλωστε, μετά την πρωτολογία του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως δεν ανέφερε τις λέξεις «ακρίβεια», «πληθωρισμός», «βενζίνη», «πανδημία» και «σκευωρία». «Αφήσατε δύο φορές τη χώρα χρεοκοπημένη, μία το 2009 και μία το 2014. Και σας την παραδώσαμε εκτός μνημονίων. Παραδώσαμε ρυθμισμένο χρέος και έχουμε καθαρό διάδρομο και χαμηλές αποπληρωμές για το χρέος μας, για αυτό κοιμάστε ήσυχοι, γιατί τρώτε από τα έτοιμα τρία χρόνια και έχετε το θράσος να μιλάτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT