Θεωρείο: H Κουμουνδούρου για τις εκλογές

Θεωρείο: H Κουμουνδούρου για τις εκλογές

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι πιστεύουν στην Κουμουνδούρου για τις εκλογές; Πληροφορίες της στήλης λένε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πειστεί ακόμα για τις πρωθυπουργικές προθέσεις και θεωρούν πως ο Μητσοτάκης προσπάθησε με τις εξαγγελίες του να αποτρέψει τα φαινόμενα απόλυτης χαλάρωσης στην κυβέρνηση και πως το ζήτημα των εκλογών παραμένει ανοιχτό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ένας πρωθυπουργός, αν θέλει, μπορεί να βρει λόγους για εκλογές, προσθέτοντας πάντως ότι το αφήγημα του «τοξικού κλίματος» δεν του βγήκε.

Με Χαρίτση

Την Πέμπτη το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, στο δείπνο του Economist, βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με την πρώην Ουκρανή πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, που καθόταν ακριβώς απέναντί του –είναι η κυρία με τις χαρακτηριστικές κοτσίδες–, τον Ντέκλαν Κοστέλο και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου. Ενδιαφέρον είναι πως στο ίδιο τραπέζι ήταν μαζί του και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζουν επίπεδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραίτηση

Εγκατέλειψε τη θέση της αντιδημάρχου Αλίμου την εβδομάδα που μας πέρασε η αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου. Ο δήμαρχος Ανδρ. Κονδύλης της το είχε ζητήσει εδώ και καιρό, καθώς θεωρεί πως η νέα πολιτική της ιδιότητα δεν συνάδει με τα καθήκοντα της αντιδημάρχου. Οπερ και εγένετο.

Η δεξιά στροφή

Στα ψιλά πέρασε πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη, σε μια αποστροφή του είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται αστυνομικούς στα πανεπιστήμια, αλλά αστυνομικούς στις γειτονιές που «καλπάζει η εγκληματικότητα». Η «δεξιά» αυτή αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει το ενδιαφέρον της, καθώς το θέμα της ασφάλειας αποτελεί πρόβλημα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Φιλοφρονήσεις

Αρκετοί θα διαπίστωσαν πως το κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη και Βελόπουλου στην τελευταία κοινοβουλευτική διαδικασία περιλάμβανε αρκετές φιλοφρονήσεις μεταξύ τους. Ο μεν Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνουν μαζί Εξεταστική για τη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο δε Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Βελόπουλο πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Δεν είπαμε πως υπήρχε και ταύτιση απόψεων, αλλά έστω αυτές οι μικρές προσεγγίσεις απέχουν από την περίοδο που η κυβέρνηση χαρακτήριζε «ντροπή» να υπάρχει φιλοπουτινικό κόμμα στη Βουλή.

Στον «αέρα»

Η ανακοίνωση Μητσοτάκη πως οι εκλογές θα γίνουν τελικά το 2023 αλλάζει πολλά. Ένα από αυτά είναι πως τα δεδομένα που ίσχυαν για τα ψηφοδέλτια υπάρχει χρόνος να επανεξεταστούν και να αναπροσαρμοστούν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT