ΚΚΕ: Σε θέση μάχης για εκλογές

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ορίστηκαν τα άμεσα καθήκοντα και οι προτεραιότητες του κόμματος με βάση τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ορίστηκαν τα άμεσα καθήκοντα και οι προτεραιότητες του κόμματος με βάση τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις. Οπως διευκρινίστηκε σε διεθνές επίπεδο, «ξεχωρίζει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η συνολική όξυνση των ανταγωνισμών και αντιθέσεων, τόσο ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο (ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ) με το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό (Ρωσία, Κίνα), όσο και στο εσωτερικό της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του Περισσού, τα δεδομένα από την Ουκρανία συντείνουν στο ότι ο πόλεμος θα είναι παρατεταμένος σε κατεύθυνση κλιμάκωσης, με ενίσχυση του κινδύνου γενίκευσής του. Σοβαρές ενδείξεις για αυτή την εξέλιξη είναι η τεράστια συγκέντρωση πυρός στην περιοχή του πολέμου, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες, η νέα κούρσα εξοπλισμών και η επέκταση της δράσης του σε όλη την υδρόγειο με βάση τη νέα «Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ», που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη.

Ο Περισσός εκτιμά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και ενδεχομένως θα κλιμακωθεί. 

Από το ΚΚΕ τονίζουν πως «στο παραπάνω πλαίσιο είναι ενταγμένος και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, που καταγράφει πορεία κλιμάκωσης. Οι εξελίξεις αυτές καταρρίπτουν τις θέσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους άλλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., αποτελεί ασπίδα προστασίας από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους, όπως εκδηλώνεται με την αύξηση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των υπερπτήσεων, το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, τη θέση για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, την οποία συνδέει με την αμφισβήτηση της ίδιας της ελληνικής κυριαρχίας τους».

Με βάση όλες αυτές τις εξελίξεις στο ΚΚΕ πιστεύουν πως η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης θα εκφράζει μια ευρύτερη συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων στη βάση της συμφωνίας τους σε στρατηγικές επιλογές. Η Κεντρική Επιτροπή εξέτασε ζητήματα προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ να βρίσκονται σε θέσεις μάχης ενόψει μιας πιθανής προκήρυξης εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT