Κατρούγκαλος: Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη η πρόκληση Μπαχτσελί

Κατρούγκαλος: Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη η πρόκληση Μπαχτσελί

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Τουρκία, που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει στη δήλωση του ότι «απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020». 

Αντίδραση Αθήνας για τους χάρτες του Μπαχτσελί

Για «ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια» κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη δημόσια ανάρτηση χάρτη, ο οποίος ενέτασσε στην τουρκική επικράτεια τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη, από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν.   

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας: 

«Αναμένουμε την άμεση, κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί φωτογραφήθηκε με τον εν λόγω χάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT