Θεωρείο: Κεντροαριστερή υποψηφιότητα

Θεωρείο: Κεντροαριστερή υποψηφιότητα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα –και ενδιαφέρουσα– υποψηφιότητα μαθαίνω πως έχει «κλειδώσει» για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Κεφαλονιάς. Εκεί θα κατέλθει υποψήφιος ο Ναπολέων Μαραβέγιας, προερχόμενος από τον εκσυγχρονιστικό χώρο. Ο καθηγητής θα επιχειρήσει να κερδίσει τη μονοεδρική, έχοντας αντίπαλο τόσο τον νυν βουλευτή Καππάτο και ίσως τον επίσης καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη, που το όνομά του έχει «παίξει» για το νησί.

Αξιοποίηση Ράπτη

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», για το οποίο ξεκινάει σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Πέραν της ουσίας, που είναι η αναγνώριση μιας μεθοδικής δουλειάς που κάνει η βουλευτής σε κοινωνικά θέματα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και τώρα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η επιλογή της μπορεί να έχει και πολιτική ουρά, καθώς αρκετοί θεωρούν πως στον επόμενο ανασχηματισμό η Θεσσαλονικιά πρέπει να είναι μέσα.

Ικανοποίηση

Να ξέρετε πως ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα δουλειά του Χρήστου Στυλιανίδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι μέχρι στιγμής προκλήσεις έχουν αντιμετωπιστεί με επάρκεια. Βέβαια τα δύσκολα είναι όλα μπροστά, καθώς οι μεγάλες πυρκαγιές και οι καύσωνες ξεκινούν μετά τις 20 Ιουλίου.

Ακύρωσε την ομιλία

Παρά το γεγονός πως η ομιλία του είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε το «παρών» αλλά αποφάσισε να μη μιλήσει στην τιμητική εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Περιστέρι. Ο λόγος είναι πως το πρόγραμμα βγήκε εκτός χρόνου και παρά το ότι η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 9, οι πολλοί ομιλητές έφτασαν έως τις 10 το βράδυ και δεν είχαν τελειώσει. Αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος που ήταν εκεί να μην έχει ακούσει ακόμα… μουσική και ο πρώην πρωθυπουργός να αποφασίσει να ακυρώσει την ομιλία του, για λόγους σεβασμού προς το κοινό που περίμενε τη συναυλία.

Το μεταναστευτικό

Ενα από τα «αγκάθια» της κυβέρνησης στο εξωτερικό αποτελεί η εικόνα για το μεταναστευτικό, που παρά την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς έχει παγιωθεί αρνητικά. Αυτό το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι (και ωσί) ο ίδιος ο Κυριάκος στην τελευταία επίσκεψή του στο Στρασβούργο και οι πληροφορίες λένε πως το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να το αλλάξει. Το πώς, θα φανεί.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT