Νίκη Κεραμέως: Ξεπέρασε κάθε όριο ο Βερναρδάκης

Νίκη Κεραμέως: Ξεπέρασε κάθε όριο ο Βερναρδάκης

Ο κ. Βερναρδάκης αποκάλεσε την κ. Κεραμέως «Πισπιρίγκου της παιδείας» σε βίντεο στο TikTok - Ανακοίνωση και από τη ΝΔ, τι απαντά ο ίδιος

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργισμένη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη, όπου εμφανίζεται να αποκαλεί την υπουργό «Πισπιρίγκου της παιδείας».

Το βίντεο του πρώην υπουργού Επικρατείας ανέβηκε στο TikTok και έχει αποσυρθεί έκτοτε μετά τον σάλο που προκάλεσε.

Δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο από το βίντεο του κ. Βερναρδάκη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρει ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο, ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός…», σημειώνει η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

ΝΔ: Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του

Ανακοίνωση σε υψηλούς εξέδωσε για το περιστατικό και η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης «ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα».

«Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Τέλος, η ΝΔ καλεί και αυτή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει «την άθλια επίθεση» του στενού συνεργάτη του. «Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Ζήτησε συγγνώμη ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Σημειώνεται ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκληθηκαν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας ζήτησε συγγνώμη για το «απαράδεκτο» και «άστοχο» του.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Ζητώ συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο που απέσυρα αμέσως, η πολιτική κριτική μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα παραμένει στο ακέραιο.

Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο.

Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ.

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή παραμένει στο ακέραιο».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT