Εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο Κοινοβούλιο

Εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο Κοινοβούλιο

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε σχόλιο του Π. Πολάκη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής», άναψε τα αίματα στην Ολομέλεια. Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη» σηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σοκαριστική τοποθέτηση».

Απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη έδωσε ο Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως απέφυγε να σχολιάσει το βίντεο του Χριστόφορου Βερναρδάκη. «Αντί να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη εξ ονόματος του απόντος πρώην πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, προς την κ. Κεραμέως, κατηγόρησε και τον πρωθυπουργό για τοξικότητα. Αν αυτό δεν είναι έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, δεν ξέρω τι είναι».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Πάνου Σκουρλέτη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη την ώρα που η υπουργός μιλούσε για την υποχρεωτικά αμειβόμενη πρακτική άσκηση. «Δεν έχετε την τσίπα να πείτε ένα συγγνώμη. Δεν έχετε την τσίπα, κ. Σκουρλέτη», επεσήμανε η κ. Κεραμέως, με τις φωνές από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν πως επιχειρεί να προκαλέσει εντυπώσεις. «Οταν έρχεται ένα στέλεχος, ένας υπουργός σας και παρομοιάζει οποιονδήποτε, τον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο με κατηγορούμενο παιδοκτόνο, λυπάμαι αλλά πιο κάτω δεν έχει», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε σχόλιο του Π. Πολάκη.

Ανοιγμα συναίνεσης προς το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Μιχάλη Κατρίνη να απαντάει αρνητικά: «Είναι οξύμωρο να ζητάει συναίνεση ο πρωθυπουργός σε μια συζήτηση την οποία ο ίδιος πυροδότησε μετατρέποντας το νομοσχέδιο για την Παιδεία σε αντιπαράθεση για την απαράδεκτη, την ανεπίτρεπτη, την ανοίκεια επίθεση Βερναρδάκη προς την υπουργό Παιδείας».

Η κόντρα συνεχίστηκε και εκτός Βουλής, με τον Παύλο Πολάκη με ανάρτησή του να αναφέρει: «Ο Πολάκης, ο Βερναρδάκης και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε δεσμεύσεις ούτε υποχρεώσεις στην ολιγαρχία και τα συμφέροντα… Για αυτό η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς και μέχρι τέλους». Η απάντηση ήρθε από τον Γιάννη Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του ζητήματος στη Βουλή, να αποδοκιμάσει αυτές τις πρακτικές και να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον “τραμπισμό α λα γκρέκα”. Δεν το έπραξε, υιοθετώντας τον διά της σιωπής του.

Αμέσως μετά, διά της ανάρτησης του κ. Πολάκη, επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας όσα είπε ο πρωθυπουργός. Φαίνεται πως ο κατήφορος είναι ο μόνος δρόμος που θέλει να βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η συζήτηση στη Βουλή για τα πανεπιστήμια, που συνεχίζεται και σήμερα, ξεκίνησε με το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, αλλά τελικά απορρίφθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT