Πολιτικός «καύσωνας» στη Βουλή

Για δεύτερη ημέρα η θερμοκρασία στη Βουλή χτύπησε «κόκκινο», αποτυπώνοντας το πολωμένο πολιτικό σκηνικό και το κλίμα μέσα στο οποίο θα οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές.

2' 58" χρόνος ανάγνωσης

Για δεύτερη ημέρα η θερμοκρασία στη Βουλή χτύπησε «κόκκινο», αποτυπώνοντας το πολωμένο πολιτικό σκηνικό και το κλίμα μέσα στο οποίο θα οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα γκαζάκια στον όμιλο Real. «Ηταν πρωτοφανής αθλιότητα να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση εδώ στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά θέματα και να αφήσει επιπλέον αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του τόνισε πως «με την παρουσία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πλήρως την περιγραφή του πρωθυπουργού για τη βασική πολιτική του στρατηγική: την εξαθλίωση και εξαχρείωση των πολιτικών μας ηθών».

Νέος χαρακτηρισμός

Εύφλεκτη ύλη στο ήδη εκρηκτικό κλίμα έριξε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που μπορεί σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» να ξαναείπε συγγνώμη στη Νίκη Κεραμέως, έδειξε, όμως, να επιμένει σε ακραίους χαρακτηρισμούς: «Αν έλεγα παραδείγματος χάρη ότι η κ. υπουργός είναι η Μήδεια της δημόσιας Παιδείας, πιθανώς να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση. Αλλά η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας, που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί… Η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην ανοίκεια ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη. Κατά τη συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια είχε σχολιαστεί αρνητικά πως κανένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποδοκίμασε τον βουλευτή. «Αστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό σας» τη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, με την υπουργό Παιδείας να γνέφει επιδοκιμαστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας, αποδοκίμασε την ανάρτηση Βερναρδάκη, o οποίος, όμως, επανήλθε λέγοντας πως η συσχέτιση της κ. Κεραμέως με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως η ανάρτηση απεσύρθη και ο κ. Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη. Στη ραδιοφωνική παρέμβαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας: «Χαίρομαι γιατί έστω και αργά, έστω και δειλά πήρατε αποστάσεις από τη χυδαιότητα του κ. Βερναρδάκη. Και ελπίζω να αποδειχθεί στην πράξη ότι το εννοείτε και ότι δεν είναι προσχηματική, όπως η καθυστερημένη συγγνώμη του πρώην υπουργού. Κράτησε 24 ώρες γιατί σήμερα με αποκάλεσε Μήδεια. Από μια κατηγορούμενη παιδοκτόνος σήμερα μετατράπηκα σε φόνισσα».

Σε σχέση με τον «εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής», που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «εκτσογλανισμός» είναι όταν δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. «Γιατί όταν είσαι ένας άνθρωπος της εξουσίας, όταν είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμα και αν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο των εγκλημάτων. Ακόμα και αν είσαι βιαστής ανηλίκων, όπως ο εκλεκτός σας για το Εθνικό Θέατρο ο κ. Λιγνάδης».

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, την οποία αποδέχεται “α λα καρτ”, αφήνοντας άθλια πολιτικά υπονοούμενα για μια υπόθεση βιασμών, χωρίς φυσικά να λέει ότι αν η ίδια υπόθεση δικαζόταν βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η Ν.Δ. η καταδίκη θα ισοδυναμούσε με ισόβια. Κατά κανόνα καλύπτει τη χυδαιότητα και τη δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρούν τα στελέχη του εναντίον όσων αντιστέκονται στην εξαθλίωση της πολιτικής ζωής από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστασιοποιούμενος μόνο όταν η κατάσταση φθάνει στο μη παρέκει».

Η σύγκρουση επεκτάθηκε και ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. Με αφορμή την αναφορά του Αγγελου Συρίγου στο Πολυτεχνείο, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Με αυτούς θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Με αυτές τις απόψεις; Πάρτε μια θέση αν με αυτούς θα συνεργαστείτε μετεκλογικά». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως «μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας από τους βασιλιάδες των fake news και του λαϊκισμού δεν δεχόμαστε. Είστε το όπλο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT