Μικρά παραπολιτικά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συντονιστικό

Από τις 5.30 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 11.30 αλλά και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νέο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας. Η ενημέρωσή του ήταν συνεχής για την εικόνα και την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς οι σύγχρονες παροχές και τα μέσα που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα για την άμεση αξιολόγηση των δεδομένων. Η σοβαρότητα της κατάστασης επέβαλε την αναβολή της προγραμματισμένης περιοδείας του στην Hπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Μέτωπο στη φωτιά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Γέρακα – Παλλήνης. Παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης από την «Αλληλεγγύη για Oλους» στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την υποστήριξη των πληγέντων, των πυροσβεστών και των εθελοντών. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Σπυρόπουλο επισκέφθηκαν την Παλλήνη και την Πεντέλη, ενώ στα σημεία της πυρκαγιάς βρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης και μοίρασαν τρόφιμα σε κατοίκους και πυροσβέστες.

Με κορωνοϊό ο Τσίπρας

Θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό ανακοίνωσε πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αναμενόμενο, όπως σημείωσε, γιατί τις προηγούμενες ημέρες νόσησαν ο μεγάλος του γιος και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα. «Ελπίζω να παραμείνω ασυμπτωματικός», έγραψε στο Twitter, δηλώνοντας πως η σκέψη του είναι «στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας». Τα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου έχουν «χτυπηθεί» από την πανδημία το τελευταίο διάστημα, αφού η Ολγα Γεροβασίλη και ο Μιχάλης Καλογήρου νόσησαν πρόσφατα.

Τα γιουβαρλάκια

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις την ελληνική γαστρονομία στο National Geographic Traveller Food Festival που έγινε στο Λονδίνο; Φτιάχνοντας γιουβαρλάκια. Παρά το ότι η Σοφία Ζαχαράκη, όπως παραδέχεται η ίδια, δεν φημίζεται για τις μαγειρικές της ικανότητες, στο πλαίσιο του live cooking που έγινε στην έκθεση εντυπωσίασε με το γευστικό αυγολέμονο που έφτιαξε. H Ελλάδα συμμετείχε με δύο περίπτερα και ποικιλία προϊόντων από την Κρήτη, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που έχει αναδειχθεί σε UNESCO Creative City of Gastronomy. Στο Λονδίνο, εκτός από την υφυπουργό Τουρισμού, βρέθηκαν αρκετοί σεφ, ανάμεσά τους η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η Ειρήνη Τζώρτζογλου (νικήτρια του MasterChef 2019 της Μ. Βρετανίας). Από την κατηγορία του street food δεν έλειψε και το σουβλάκι. Το άφθονο κρασί, η ρακή και τα ελληνικά εδέσματα προκάλεσαν μεγάλες ουρές στα ελληνικά περίπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT