Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Θ. Πλεύρη

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Θ. Πλεύρη

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησαν δηλώσεις του κ. Πλεύρη ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε τα μέτρα της καραντίνας που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ και πήγε στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησαν δηλώσεις του κ. Πλεύρη ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε τα μέτρα της καραντίνας που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ και πήγε στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει για πέντε ημέρες σε καραντίνα, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. «Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο», πρόσθεσε.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οξύτατη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα αρνητικό PCR τεστ του κ. Τσίπρα, το οποίο έγινε το Σάββατο. «Περιμένουμε τη συγγνώμη και την παραίτηση του κ. Πλεύρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «συμπεριφέρεται σαν τελειωμένο ακροδεξιό τρολ και λέει ψέματα».

Αφορμή η δήλωση του υπουργού Υγείας ότι ο κ. Τσίπρας δεν τήρησε τα μέτρα του ΕΟΔΥ στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο – Η Κουμουνδούρου ζητεί την παραίτησή του.

Την ίδια στιγμή, με αιχμές κατά της κυβέρνησης για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της πρότασης που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της διαχείρισής τους.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια επισημάνθηκε από την πλευρά της Ν.Δ. ότι ήδη η Βουλή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όλα τα ελεγκτικά εργαλεία, τις αρμόδιες επιτροπές και τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ώστε να ενημερώνεται από τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα ζητήματα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είπε ότι ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα αρχίσουν οι περιοδικές ενημερώσεις των μελών όλων των επιτροπών της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτήρισε «μείζον σε όλη την Ευρώπη» το ζήτημα της λογοδοσίας για να αναρωτηθεί, «γιατί σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια φτιάχνουν αντίστοιχες επιτροπές;». Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Ιωάννης Μπούγας, απέδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση απόπειρα δημιουργίας μιας υβριδικού τύπου παραεπιτροπής, που θα λειτουργεί ως οιονεί εξεταστική επιτροπή και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει μια σκιά σκανδάλου πριν καν ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος. Την ίδια σκιά επιχειρεί να ρίξει και στο ΕΣΠΑ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ακουστεί τίποτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT