Δωρεά στο υπ. Εξωτερικών το αρχείο του Δ. Μπίτσιου

Δωρεά στο υπ. Εξωτερικών το αρχείο του Δ. Μπίτσιου

Τελετή για την αποδοχή της παράδοσης του αρχειακού υλικού του Δημητρίου Μπίτσιου, πρώην υπουργού Εξωτερικών και επιτίμου πρέσβεως, πραγματοποιήθηκε χθες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελετή για την αποδοχή της παράδοσης του αρχειακού υλικού του Δημητρίου Μπίτσιου, πρώην υπουργού Εξωτερικών και επιτίμου πρέσβεως, πραγματοποιήθηκε χθες. Ο γιος του, πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, παρέδωσε το υλικό αυτό σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία, μεταξύ άλλων, ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επίτιμος πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης. Στο αρχείο περιλαμβάνονται προσωπικές επιστολές και έγγραφα σχετικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και κάποια τμήματα του προσωπικού αρχείου μετά τις εκλογές του 1977 και την αποχώρηση του Δημητρίου Μπίτσιου από το υπουργείο Εξωτερικών. Ο γιος του, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, παραχώρησε επιπλέον και αρχειακό υλικό από το δικό του προσωπικό αρχείο και 16 τόμους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν πρακτικά συζητήσεων για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχουν ήδη ενταχθεί στη συλλογή της Βιβλιοθήκης του υπουργείου Εξωτερικών.

Περιλαμβάνονται προσωπικές επιστολές και έγγραφα σχετικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής – Ιστορικές προσωπικότητες στην εκδήλωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρενέβη κατά την τελετή, καλωσορίζοντας, κατ’ αρχάς, τον κ. Μολυβιάτη, τον οποίο και περιέγραψε ως «ευπατρίδη του δημοσίου βίου και ευπατρίδη του διπλωματικού σώματος». Αναφερόμενος στη δωρεά Μπίτσιου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι μια συμβολική προσφορά. Θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια τεκμηρίωσης σημαντικών γεγονότων της σύγχρονης διπλωματικής ιστορίας της πατρίδας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT