Στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη Παπαγγελόπουλου

Στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη Παπαγγελόπουλου

Για τις 19 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο ειδικό δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών η δίκη με κατηγορουμένους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 19 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο ειδικό δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών η δίκη με κατηγορουμένους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμφθηκε να δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, που αφορά τη μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών-μηνύσεων τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό για μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015. Η παραπομπή της κ. Τουλουπάκη, που έγινε με πλειοψηφία 3-2, αφορά το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας για τη μη διαβίβαση αμελλητί, όπως προβλέπεται από τον νόμο, του ίδιου φακέλου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε σε τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς και συγκεκριμένα στην πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου για την υπόθεση Novartis, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για τους φορολογικούς ελέγχους, στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT