«Περιμένω από τη δικαιοσύνη την αλήθεια»

«Περιμένω από τη δικαιοσύνη την αλήθεια»

«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς». Με τη δήλωσή του αυτή από το Τυμπάκι της Κρήτης, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν πιεστικά το ζήτημα της απόπειρας εγκατάστασης λογισμικού παρακολούθησης στο κινητό τηλέφωνό του και δεν θα σταματήσουν μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις από τους κατεξοχήν αρμοδίους. «Αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τόσο σύγχρονο λογισμικό ώστε να το ρομποτοποιήσει να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει, ακόμα και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια», πρόσθεσε.

Χθες το πρωί, οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη επισκέφθηκαν την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και ενεχείρισαν τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την Τρίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αιχμές από τον κ. Ανδρουλάκη κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση που κρατούν στο θέμα της απόπειρας υποκλοπής στο τηλέφωνό του.

Ο κ. Ανδρουλάκης χθες έβαλε στο κάδρο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κρατούν στην υπόθεση. «Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν, για μένα είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι δευτερεύον θέμα. Είναι πρωτεύον θέμα για τον λαό μας, που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, συναντήθηκε στο Τυμπάκι με αγρότες της περιοχής και παρουσίασε τη δέσμη μέτρων του κόμματος για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του κόστους παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων και τόνισε την ανάγκη να καλυφθεί μέρος του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών, να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, να επιστραφεί ο ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και να υπάρξει χρηματοδότηση αγροτών – γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην έλλειψη εργατικών χεριών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αποδέχθηκε τροπολογία που έφερε το κόμμα του στη Βουλή για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT