ΣΥΡΙΖΑ: Εγρήγορση εν μέσω θέρους

Η καθημερινότητα και η υπόθεση Ανδρουλάκη διαμορφώνουν το δίπτυχο πάνω στο οποίο έχουν αποφασίσει να κινηθούν το προσεχές διάστημα στην Κουμουνδούρου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθημερινότητα και η υπόθεση Ανδρουλάκη διαμορφώνουν το δίπτυχο πάνω στο οποίο έχουν αποφασίσει να κινηθούν το προσεχές διάστημα στην Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι, αν και μπήκαμε στον Αύγουστο, η συγκυρία προσφέρει έδαφος για διατήρηση υψηλών αντιπολιτευτικών τόνων και σε αυτό το μοτίβο έχουν αποφασίσει να κινηθούν. Ετσι, παρά την αρχική, μάλλον υποτονική αντίδραση στην υπόθεση Ανδρουλάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται αποφασισμένο να βγει μπροστά και να διατηρήσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας, αναλαμβάνοντας διαρκώς πρωτοβουλίες και επαναφέροντας τη συζήτηση, θέτοντας ερωτήματα και ζητώ-ντας απαντήσεις.

Βεβαίως, δεν είναι λίγοι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως γέφυρα προσέγγισης με τη Χαριλάου Τρικούπη, ένα κοινό έδαφος για να καλλιεργηθεί κουλτούρα συνεργασίας, η οποία θα μπορούσε να ενισχυθεί σε βάθος χρόνου.

Κατάθεση ερώτησης

Ψηλά στην ατζέντα η υπόθεση Ανδρουλάκη και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ως αφετηρία για την κίνηση αυτή αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή, δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για το θέμα που συζητήθηκε και αποδίδουν γι’ αυτό ευθύνες στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι με σκόπιμες διαρροές επέφερε μεγαλύτερη συσκότιση. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη και αν υπήρχε σχετικό αίτημα ξένης μυστικής υπηρεσίας και, δεύτερον, για ποιο λόγο διακόπηκε από την ΕΥΠ η παρακολούθηση.

Και ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «κορυφαίο» το ζήτημα των παρακολουθήσεων, η Κουμουνδούρου ρίχνει βάρος και στα ζητήματα της καθημερινότητας. Βεβαίως, το ενεργειακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, καθώς το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης θεωρεί ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τους πολίτες και, παράλληλα, τα στελέχη του πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα προσφέρουν ουσιαστική απάντηση. Το ζήτημα των ανατιμήσεων, της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού βρίσκεται επίσης ψηλά. Και, ανάλογα με τη συγκυρία, η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι να αναδεικνύει σε σταθερή βάση ζητήματα που θεωρεί ότι απασχολούν τους πολίτες και πλήττουν την κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το θέμα των κενών θέσεων στα ΑΕΙ και των μαθητών που απέτυχαν να πιάσουν τις βάσεις εισαγωγής. Χθες αναδείχθηκε το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, με το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ τη δρομολόγηση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να βρίσκονται στον αέρα.

Πέραν αυτών, με βάση και τον προγραμματισμό που είχε γίνει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στελεχών ανά την Ελλάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT