Παρακολουθήσεις: Σφοδρές αντιδράσεις κατά του Μαξίμου από την αντιπολίτευση

Παρακολουθήσεις: Σφοδρές αντιδράσεις κατά του Μαξίμου από την αντιπολίτευση

Τις μαζικότερες και σφοδρότερες, από την έναρξη της θητείας της, αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχεται από χθες η κυβέρνηση, με αφορμή τις παραιτήσεις των Δημητριάδη – Κοντολέοντος.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις μαζικότερες και σφοδρότερες, από την έναρξη της θητείας της, αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχεται από χθες η κυβέρνηση, με αφορμή τις παραιτήσεις των Δημητριάδη – Κοντολέοντος. Στο σύνολό τους τα αντιπολιτευόμενα κόμματα με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, καθώς η επίμαχη υπόθεση αφορά ευθέως τον αρχηγό του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπολύοντας επίθεση σε πρωτοφανώς οξείς τόνους κάνει λόγο ακόμα και για «καθεστώς που θα πέσει με πάταγο», υπογραμμίζουν ότι η διερεύνηση του όλου ζητήματος θα γίνει σε βάθος, ενώ επικεντρώνουν τα πυρά τους προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Ολα θα έρθουν στο φως», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει». Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται: «Το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών. Τώρα προσπαθεί να διασωθεί, θυσιάζοντας τους στενότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του».

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του τονίζει: «Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών». Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει ότι με αποδέκτη –όπως εικάζεται– κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας». Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν, πάντως, ότι θα στηρίξουν αίτημα για εξεταστική επιτροπή, ενώ για το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία.

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωνε: «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες».

«Οι παραιτήσεις του γ.γ. του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν έχει εμπλακεί σε ανήθικες διεργασίες, και καλούμε τον πρωθυπουργό να πάει τώρα σε εκλογές».

Τέλος, από το ΜέΡΑ25 τονίζεται: «Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις είτε να παραιτηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT