Εκλογές στον ορίζοντα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές στον ορίζοντα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που προέκυψε από την τελευταία διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου είναι η επιβεβαίωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που προέκυψε από την τελευταία διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου είναι η επιβεβαίωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Με βάση τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου και προεδρείου Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι πρόωρες κάλπες να στηθούν αρκετά νωρίς, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού. Και μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να αποκλείουν η λαϊκή ετυμηγορία να ζητηθεί πριν από την άνοιξη, ωστόσο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στη συζήτηση της Δευτέρας εξηγούσε στην «Κ» πως είναι σημαντικός ο τρόπος που θα τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή. «Οταν ερωτηθεί, θα μιλήσει με τον ίδιο τόνο και την ίδια πειστικότητα για εξάντληση της τετραετίας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία μεθαύριο να «ζυγίσει» τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ακόμη και για τα ακραία σενάρια που μιλούν για «τρίτο πρόσωπο» που θα τον αντικαταστήσει, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: «Συζητάμε μόνο παραίτηση και εκλογές». Δεν αποκλείουν στην Κουμουνδούρου να επιχειρηθεί από την πλειοψηφία η Εξεταστική να ολοκληρωθεί σχετικά νωρίς, να κλείσουν την υπόθεση –όπως λένε– και στις αρχές Νοεμβρίου να προχωρήσουν οι πολιτικές εξελίξεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδει ότι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού δεν έχει αλλάξει και αποκλείει το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν πριν από την άνοιξη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το 80% των ψηφοδελτίων έχει ολοκληρωθεί και πιθανότατα μετά τη ΔΕΘ να δοθούν στη δημοσιότητα. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί μέσα στο κόμμα οι οποίοι θεωρούν πως εν μέσω εξεταστικής επιτροπής και υπό τον φόβο αποκαλύψεων, το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει «καεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να κορυφώνει συνεχώς την κριτική του προς την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο ακόμα και για κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξεταστική επιτροπή. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως δεν έχει εξεταστεί κλιμάκωση της στάσης που να φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένοι να μην αφήνουν κουβέντα κυβερνητικού στελέχους ασχολίαστη. Η φράση του Γιάννη Οικονόμου στο μπρίφινγκ πως «δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου» προκάλεσε αντιδράσεις. «Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ’ αυτού, κ. Δημητριάδη», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπάντησε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης ή κατά την πάγια τακτική τους διαστρεβλώνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT