Επαφές ΠτΔ, πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

Επαφές ΠτΔ, πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Η κυρία Σακελλαροπούλου τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 14 Μαΐου, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Η Αθήνα αλλά και τα Εμιράτα αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την επίσκεψη αφού οι διακρατικές σχέσεις έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, κάτι που επισήμανε η ΠτΔ.

«Η Ελλάδα βλέπει στα ΗΑΕ έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο, με τον οποίον έχουμε οικοδομήσει μια φιλία διαρκείας που βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου. «Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μας έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την οποία είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

«Μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο ισχυρές σχέσεις», δήλωσε ο κ. Αλ Ναχαγιάν.

Ο κ. Αλ Ναχαγιάν ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία και δήλωσε χαρούμενος για τη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. «Παρά το ότι υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 17%», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον κ. Αλ Ναχαγιάν στο Μαξίμου και είπε: «Εχουμε κάνει πολλά, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Είμαι χαρούμενος που τα ΗΑΕ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ». Ο κ. Αλ Ναχαγιάν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον αποκάλεσε φίλο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε μια περιοχή που μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο ισχυρές σχέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT