ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» για την αντικατάσταση Τσουβάλα – ΠΑΣΟΚ: Δημιουργούνται ερωτηματικά

ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» για την αντικατάσταση Τσουβάλα – ΠΑΣΟΚ: Δημιουργούνται ερωτηματικά

Στην αλλαγή γενικού γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται με ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή γενικού γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται με ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Σήμερα ξαφνικά – και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών – αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε. Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητηθούν απαντήσεις

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις».

«Σήμερα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΝΔ, αντικαθίσταται. Δεδομένων δημοσιευμάτων του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία εταιρείες σχετιζόμενες και με τη διάθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, είχαν συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αλλάζουν οι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας 

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παράλληλα, τη θέση του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Ανακοινώνοντας τις δύο αλλαγές, ο κ. εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκειται για θέσεις στις οποίες κλείνει επιτυχώς ένας κύκλος υπηρεσίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT