Οικονόμου για ρωσική υβριδική επίθεση: Η χώρα είναι θεσμικά θωρακισμένη

Οικονόμου για ρωσική υβριδική επίθεση: Η χώρα είναι θεσμικά θωρακισμένη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη θεσμικά για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται ρωσική υβριδική επίθεση στις εκλογές.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι κατά το παρελθόν και στην Ελλάδα «υπήρξε απόπειρα επιρροής με γενναία χρηματοδότηση», σημειώνοντας ότι «επιχειρήθηκε διείσδυση του ρωσικού παράγοντα».

«Στη χώρα μας έχουμε ήδη ένα γεγονός, τη δίωξη Ρώσου ολιγάρχη -από τις αμερικανικές αρχές- που επιχείρησε να χτίσει δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών», είπε για να σημειώσει ότι υπήρξε χρηματοδότηση με 10 εκατ. ευρώ προκειμένου (σ.σ.: τα κανάλια αυτά) «να είναι ο ρωσικός βραχίονας στη χώρα μας που θα προβάλλει εδώ την ρωσική προπαγάνδα».

Σε συνοδευτική ερώτηση για το ίδιο θέμα, είπε ότι «περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν υπήρχαν κάποιοι που χρηματοδότησαν ελληνικά κόμματα».

«Η ΝΔ είναι από τα πρώτα κόμματα στην Ευρώπη που έχει ταχθεί κατά του αναθεωρητισμού και της αντίληψης του κ. Πούτιν. Σε κάποιους τους πήρε χρόνο για να μην τηρούν ίσες αποστάσεις«», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις, επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει και στο διπλωματικό επίπεδο και στο επίπεδο της αποτροπής, ότι μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων, είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει αναλυτικά για το θέμα της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη», για να προσθέσει ότι «με όρους ουσίας και όχι θεάματος, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο». 

«Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της επισύνδεσης, δεν έχει παρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε, σε σχετική ερώτηση.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει να μιλάει για τα μεγάλα που αφορούν στους πολίτες», εκτιμώντας ότι το θέμα των παρακολουθήσεων τον έχει φέρει κοντά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καιρός να μας πει τι θα κάνει κι όχι τι δεν θα κάνει», παρατήρησε.


Το βίντεο της ενημέρωσης

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT