Aπάντηση Βαρουφάκη στα περί τερατογένεσης

Aπάντηση Βαρουφάκη στα περί τερατογένεσης

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες ανέφερε πως «όποιος θέλει να πάμε στις εκλογές και μετά να τα βρούμε, θέλει καρέκλα και αυτοκίνητο»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μέτωπο της Αριστεράς συγκροτείται πριν από τις εκλογές, όχι μετά». Αυτό ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας πως «όποιος θέλει να πάμε στις εκλογές και μετά να τα βρούμε, ξέρετε τι θέλει; καρέκλα και αυτοκίνητο».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε πως είναι θράσος του πρωθυπουργού να μιλάει για «τερατογένεση». Το παράθυρο για συμπόρευση με άλλα όμορα κόμματα δεν το έκλεισε, ακόμη και αν η προγραμματική προεκλογική συνεννόηση δεν προχωρήσει. «Αν δεν συμφωνήσουμε, με δεσμεύει το συνέδριο του ΜέΡΑ25 σε κάτι πάρα πολύ ριζοσπαστικό. Εχω δεσμευθεί ότι ακόμη και να μη συμφωνήσουμε σε μια τέτοια συζήτηση ό,τι μου δώσουν τα άλλα κόμματα θα τα θέσω στην κρίση των μελών του ΜέΡΑ25 και του DIEM25 πανευρωπαϊκά σε ψηφοφορία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να δείξεις μεγαλύτερη διάθεση για πραγματική συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου και μιας προοδευτικής κυβέρνησης».

Ενόψει των εκλογών ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως το κόμμα του συζητάει με φορείς, κινήσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όχι στη βάση της απορρόφησής τους, αλλά σε ένα προγραμματικό και ιδεολογικό πλαίσιο. Ασκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, δηλώνοντας πως ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τριπλή απειλή:

• «Ενα νέο ενεργειακό και πληθωριστικό σοκ, τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο της δεκαετίας του ’70.

• Μια νέα λιτότητα που θα πλήξει τους πολλούς και θα βαθύνει τη χρεοδουλοπαροικία.

• Ενα νέο παρακράτος της Δεξιάς, που τρία χρόνια τώρα στήνει επιμελώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT