Κ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. από θέση ισχύος προς τις εκλογές

Κ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. από θέση ισχύος προς τις εκλογές

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες θα μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκλη- ρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε», ανέφερε στην ετήσια συνάντηση της Κ.Ο. του ΕΛΚ, που φιλοξενείται στην Κρήτη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός μίλησε στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος λαμβάνει χώρα στην Κρήτη. Παρουσία του προέδρου του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ν.Δ. μπαίνει στον εκλογικό κύκλο «από θέση ισχύος» και όταν έρθει η ώρα την άνοιξη του 2023 «θα παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας στους Ελληνες». Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο ότι «έχουμε μια καλή ευκαιρία να πείσουμε ότι τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, ότι η Ελλάδα είναι σήμερα σε καλύτερη θέση και είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες θα μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε».

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε αυτό που είχε πει και λίγες ώρες νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ζητώντας ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση. «Η Ευρώπη δεν έχει μια συνεκτική απάντηση ακόμη ως προς το ενεργειακό», είπε, θυμίζοντας πως η Ελλάδα έχει υποστηρίξει ένα συνολικό πλαφόν στο αέριο που θα συμπεριλάβει και το LNG και το αέριο από τη Ρωσία. «Δεν είμαστε ακόμη εκεί και δεν έχουμε πείσει την Κομισιόν», ανέφερε, προσθέτοντας πως αν δεν υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση τότε ο χειμώνας θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολος και θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνικής συνοχής. Κατέληξε δε, πως σε αυτή την περίπτωση θα έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες οι λαϊκιστές να αναδείξουν την ατζέντα τους ενόψει των ευρωεκλογών του 2024.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκινήσει την ομιλία του με αναφορές στη Ν.Δ. και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας της. «Παρ’ όλα αυτά, εφαρμόσαμε την ατζέντα που εκλεγήκαμε», είπε και «η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε.». Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο των FT με τις 7 χώρες που αποτελούν θετικές οικονομικές εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. «Θα υπερβούμε το 5% ανάπτυξη, ίσως προσεγγίσουμε το 6% και του χρόνου θα κινηθούμε στο 2%», ανέφερε. Τέλος, για το μεταναστευτικό σημείωσε πως ακολούθησε η κυβέρνησή του διαφορετική πολιτική για τη μετανάστευση και «μειώσαμε τις ροές κατά 80%, χτυπώντας τα δίκτυα διακινητών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT