ΠΑΣΟΚ: Επενδύει στα think tanks

Ενα ενισχυμένο μοντέλο επιστημονικής τεκμηρίωσης και εμπλουτισμού των προτάσεων του κόμματος ανά τομέα πρόκειται να εισαγάγει το αμέσως επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ενισχυμένο μοντέλο επιστημονικής τεκμηρίωσης και εμπλουτισμού των προτάσεων του κόμματος ανά τομέα πρόκειται να εισαγάγει το αμέσως επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης νέων τομεαρχών, που θα αναλάβουν ανά τομέα ευθύνης το βάρος ανάδειξης των προτάσεων του κόμματος στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Στον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη είναι κάθε τομεάρχης να πλαισιωθεί από ένα μικρό think tank, μια ευέλικτη ομάδα επιστημόνων με ειδίκευση ανά τομέα. Στόχος είναι να γίνεται η καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση προτάσεων, να εμπλουτίζονται με νέες ιδέες, αλλά και να αξιολογούνται διαρκώς οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο προσκλητήριο που απηύθυνε πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης προς νέους επιστήμονες που επιθυμούν να εμπλακούν στα κοινά και να βοηθήσουν με την επιστημονική κατάρτισή τους, η ανταπόκριση ήταν σημαντική. Περισσότερα από 1.200 βιογραφικά έφθασαν στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Από όσους ανταποκρίθηκαν, οι 500 έχουν και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ 180 βιογραφικά περιλαμβάνουν και διδακτορικό. Από τη δεξαμενή αυτή των νέων επιστημόνων θα στελεχωθούν οι δεξαμενές σκέψεις που θα πλαισιώσουν τους νέους τομεάρχες.

Θα πλαισιώνουν τους νέους τομεάρχες – Περισσότεροι από 1.200 νέοι επιστήμονες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Παράλληλα με την ανάδειξη τομεαρχών, στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – επί της ουσίας της κυβερνητικής πρότασης με την οποία θα δώσει τη μάχη των εκλογών. Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και εκεί θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του νέου προγράμματος. Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνηθεί το νέο πρόγραμμα και να φθάσει στην κομματική βάση και στους πολίτες. Αυτό θα γίνει με εκδηλώσεις και στις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συνοδευθούν από οργανωμένη, μεγάλη εξόρμηση του Νίκου Ανδρουλάκη και των κομματικών στελεχών.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Η βασική προεργασία έχει ήδη γίνει, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού ήταν έντονη η φημολογία για πιθανές πρόωρες εκλογές, συνεπώς από τότε είχαν διαμορφωθεί οι αρχικές λίστες. Ωστόσο, οι αλλαγές στον εκλογικό χάρτη και στις έδρες που αναμένεται να επέλθουν από τα αποτελέσματα της απογραφής, τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, προκαλούν καθυστερήσεις.

Ενα βασικό στοίχημα για το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη είναι μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες να αναδειχθούν νέα στελέχη, να βγουν μπροστά τα νέα πρόσωπα, οι νέοι άνθρωποι. Αλλωστε, όπως αναδείχθηκε και από τη συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θεωρείται κομβικό το στοίχημα της ανανέωσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συμμετάσχει σήμερα στο Στρασβούργο σε συζήτηση που διοργανώνει η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις και τα παράνομα λογισμικά (PEGA). Για τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης από το Ευρωκοινοβούλιο θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς εκτιμούν ότι μέσα από τις διαδικασίες της επιτροπής θα δοθεί η δυνατότητα να προκύψουν σημαντικά στοιχεία. Η επιτροπή έχει προσκαλέσει ευρωβουλευτές που στοχοποιήθηκαν με κατασκοπευτικό λογισμικό. Εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τέσσερις ευρωβουλευτές της Ισπανίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT