ΠΑΣΟΚ: Πολιτική αυτονομία και πρόγραμμα, οι προτεραιότητες

ΠΑΣΟΚ: Πολιτική αυτονομία και πρόγραμμα, οι προτεραιότητες

Ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να μην εγκλωβιστούν στη φιλολογία για τις μετεκλογικές συνεργασίες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην εγκλωβιστούν σε τεχνητά διλήμματα για μετεκλογικές συνεργασίες και να υπερασπιστούν την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος – πρότασης διακυβέρνησης προς τους πολίτες, κάλεσε χθες τους βουλευτές του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εστίασε στη στρατηγική που θα υιοθετήσει το κόμμα στην πορεία προς τις κάλπες και ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «έναν λόγο διακριτό, βαθιά προοδευτικό και αξιακό», που θα δώσει το στίγμα της πολιτικής αυτονομίας ως απάντηση στον τοξικό δικομματισμό. «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό» είναι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα με το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει το κόμμα και το ερώτημα με βάση το οποίο θα απευθυνθεί στους πολίτες. 

Σε μια συγκυρία όπου και στο εσωτερικό του κόμματος αναπτύσσεται συζήτηση για την επομένη των εκλογών, ενώ από ορισμένα στελέχη προκρίνεται η ανάγκη να ξεκαθαριστεί από τώρα μια πορεία συστράτευσης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την υπέρβαση και τη μετάθεση αυτής της συζήτησης για μετά τις εκλογές, προκρίνοντας την ανάδειξη μιας αυτόνομης πρότασης κυβερνητικού προγράμματος. Ετσι, ο κ. Ανδρουλάκης, αν και αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, το ενέταξε σε μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης. Αναλυτικά αναφέρθηκε στα ζητήματα της καθημερινότητας που κυριαρχούν στις προτεραιότητες των πολιτών, όπως το ενεργειακό, η ακρίβεια, το στεγαστικό. Μίλησε για την πρόταση του κόμματος για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, για τις πρωτοβουλίες για κοινωνική κατοικία, για τις προτάσεις για πάταξη της αισχροκέρδειας. Πέραν αυτών, μεγάλο βάρος δίνεται με το νέο πρόγραμμα στην ανάδειξη των θέσεων στην εξωτερική πολιτική και στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Η παρουσίαση των προτεραιοτήτων του νέου προγράμματος έγινε από τους Νίκο Χριστοδουλάκη και Ηλία Κικίλια. Επί των σημείων που επέλεξε να προκρίνει ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά και επί των βασικών σημείων του προγράμματος έγιναν οι αρχικές τοποθετήσεις από τους βουλευτές, ενώ τους ζητήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους προκειμένου να αξιοποιηθούν για την οριστικοποίηση του προγράμματος. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και στις δηλώσεις του ζήτησε, για άλλη μια φορά, την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT