Μητσοτάκης για έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει βοήθεια

Μητσοτάκης για έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει βοήθεια

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια, για να συνδράμει στην αναζήτηση για επιζώντες, ανέφερε ο πρωθυπουργός

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύπη του για την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία, που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη να τραυματιστούν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια, για να συνδράμει στην αναζήτηση για επιζώντες.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή προς τις τουρκικές αρχές εξέφρασε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, σε συνεννόηση και κατόπιν σχετικών οδηγιών του πρωθυπουργού. 

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς τον πρέσβη της Τουρκίας για το πολύνεκρο δυστύχημα και την αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών αρχών προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει αίσια και σύντομα η δοκιμασία αυτή για τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε μέσο», συμπλήρωσε ο υπουργός.

15 εγκλωβισμένοι

Δεκαπέντε άνθρωποι εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ανθρακωρυχείο στην βορειοδυτική Τουρκία, περισσότερο από 16 ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε από τον τόπο του δυστυχήματος ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Υπολογίζουμε ότι 15 από τους ανθρακωρύχους μας βρίσκονται (παγιδευμένοι) εκεί κάτω και προσπαθούμε να τους διασώσουμε», σημείωσε ο υπουργός

Η έκρηξη, που σημειώθηκε χθες στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες παραμένουν 28, ανέφερε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι 11 άνθρωποι, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τις στοές του ορυχείου, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT