Στο «κόκκινο» για τις υποκλοπές

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αφορμή υποθετικό ερώτημα στην αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου περί παρακολούθησης της ΠτΔ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Στα ύψη βρέθηκε εκ νέου χθες το πολιτικό θερμόμετρο με επίκεντρο την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν σε ειδική, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το επίμαχο ζήτημα έστρεψαν και δημοσίως με μεγάλη σφοδρότητα τα βέλη τους στην κυβερνώσα πλειοψηφία. Αρχικά υπήρξε άρνηση να γίνει αποδεκτή πρότασή τους να αποστείλει η εν λόγω επιτροπή αίτημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να πληροφορηθεί η Βουλή πόσοι και ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται, με τους τόνους ωστόσο να ανεβαίνουν κατακόρυφα αργότερα εξαιτίας μιας αποστροφής του λόγου της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Ειδικότερα στην κυρία Βλάχου, και έπειτα από ερώτηση που φέρεται να της έκανε βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδίδεται η φράση πως θα παρακολουθούσε ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν υπήρχαν πληροφορίες ότι στρέφεται κατά της πατρίδας. Αμέσως επικράτησε ένταση στην αίθουσα της Γερουσίας –όπου εξελισσόταν η συνεδρίαση–, με την κ. Ευαγγελία Λιακούλη να φέρεται να αντιδρά εντόνως, καθώς η φράση που αποδίδεται στην κ. Βλάχου εξελήφθη ως αιχμή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Στον κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά η κυβέρνηση μετά από δύο σκάνδαλα υποκλοπών και συγκάλυψής τους. Τολμά με θράσος να αφήνει χυδαία υπονοούμενα για θέματα που η ίδια συσκότισε και σκοπίμως αποκρύπτει. Ξεπεσμός», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Η εισαγγελέας δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη δημοκρατία και στο Κοινοβούλιο», δήλωσε –μεταξύ άλλων– εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δ. Τζανακόπουλος.

«Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν, πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων, αναγορεύθηκε σε “μείζον” θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημά τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την εξεταστική επιτροπή», σχολίασαν πηγές της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, με ένα εκ των αντικειμένων της –βάσει σχετικών προτάσεων της αντιπολίτευσης– το ζήτημα της καταγγελθείσας από τον κ. Χρ. Σπίρτζη παρακολούθησης του τηλεφώνου του μέσω του παράνομου λογισμικού Predator, προσήλθαν να καταθέσουν και εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Από τη γαλάζια πλειοψηφία, αφού επισημάνθηκε ότι ο κ. Σπίρτζης δεν παρέστη, υπογραμμίστηκε πως «αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του Predator από την ΕΥΠ». Ως προς το προαναφερόμενο αίτημα προς τις εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Αθ. Μπούρας υπογράμμισε πως θεσμικά δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT