Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Πάτσης ομολόγησε πως ο Μητσοτάκης γνώριζε και τον κάλυπτε για χρόνια

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Πάτσης ομολόγησε πως ο Μητσοτάκης γνώριζε και τον κάλυπτε για χρόνια

To αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις σημερινές δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση στάθηκε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής «ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια».

«Περιμένουμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να εξεταστεί που βρήκε τα 4,3 εκατ. ο κ. Πάτσης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατ. κόκκινα δάνεια. Όπως επίσης και την άμεση αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατ. μέσω ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση», σημειώνει σε on camera δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Ο κ. Πάτσης σήμερα ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια. Γιατί ο πλουτισμός ημετέρων από τα κόκκινα δάνεια εργαζόμενων και επιχειρηματιών είναι πυρήνας της πολιτικής Μητσοτάκη.

Κουμπάρος του κ. Πέτσα, πρώην συνέταιρος της συζύγου Τσιάρα, ευνοούμενος του κ. Πιερρακάκη και με το γιο του συντονιστή του τμήματος μη εξυπηρετούμενων δανείων της ΝΔ για να συντονίζει τη λεηλασία των ακινήτων της μεσαίας τάξης.

Περιμένουμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να εξεταστεί που βρήκε τα 4,3 εκατ. ο κ. Πάτσης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατ. κόκκινα δάνεια.

Όπως επίσης και την άμεση αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατ. μέσω ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση.

Όταν θέλει η κυβέρνηση ο κ. Πιερρακάκης εμφανίζεται ως σωτήρας των ΕΛΤΑ που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου του. Τώρα που αποκαλύφθηκε το πλιάτσικο δεν ξέρει τίποτα και τα ρίχνει όλα στον κ. Σταϊκούρα;

Ας αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης ποιον θα αποπέμψει».

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το θέμα του ελέγχου Πάτση

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες ελέγχου του Ανδρέα Πάτση από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες στη Διάσκεψη των Προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η γενική γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ενημέρωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το κόμμα της ζήτησε να επισπευσθεί ο έλεγχος του ανεξάρτητου βουλευτή για επαγγελματικές του δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με την βουλευτική ιδιότητα και επιφέρουν την έκπτωσή του από το αξίωμα αλλά και διοικητικά μέτρα.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως ο νόμος έχει ημερολογιακές προθεσμίες για να υπάρξει έκπτωση βουλευτή από το αξίωμά του και το οποίο δεν θα πρέπει να χαθεί για να μην οδηγηθεί η υπόθεση σε αρχειοθέτηση ή παραγραφή.

Για να προσφύγει όποιος έχει έννομο συμφέρον, είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μην παρέλθουν 30 ημέρες από την ημέρα γνωστοποίησης της υπόθεσης, προκειμένου να γίνει η έκπτωση του. Η υπόθεση πρέπει να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο πρέπει να προσφύγει αυτός που έχει έννομο συμφέρον. Αν διαπιστωθεί ότι βουλευτής έχει παρανομήσει από το αξίωμα καλείται να επιστρέψει όσα χρήματα έχει λάβει ως βουλευτική αποζημίωση καθώς υπάρχει και διοικητικό πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες, Αθανάσιος Μπούρας, ανέφερε στη Διάσκεψη ότι έχει δώσει ήδη εντολή στους Ορκωτούς λογιστές και δικαστικούς της Επιτροπής να ελέγξουν ταχύτατα την οικονομική δραστηριότητα του κ. Πάτση. Η εντολή είναι να του φέρουν σε μία εβδομάδα τα αποτελέσματα της έρευνας, εάν και αναγνώρισε πως μπορεί λίγο να καθυστερήσουν καθώς πρόκειται για συμμετοχές του βουλευτή σε εξωχώριες εταιρείες. Όταν έρθει το πόρισμα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή.

Στην εύλογη απορία πώς οι ορκωτοί λογιστές και κυρίως οι ανώτατοι δικαστικοί που ελέγχουν τις δηλώσεις των βουλευτών επί τρία χρόνια δεν είχαν εντοπίσει τις εξωχώριες εταιρείες που δήλωνε, η Όλγα Γεροβασίλη αποκρίθηκε ότι ο κ. Μπούρας της ανέφερε πως η Επιτροπή του έχει ζητήσει τρείς φορές μέχρι σήμερα εξηγήσεις για διαφορετικά θέματα που αφορούσαν τα Πόθεν έσχες του.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να του δινόντουσαν για επαγγελματικές δραστηριότητες έργα και αναθέσεις από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως (ΕΛΤΑ, νοσοκομεία, περιφέρειες) που είναι ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT