Θεωρείο: Ο Στουρνάρας στην Πόλη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο μεγάλης έντασης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του ομολόγου του Σαχάπ Καβτσίογλου. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν ήταν ιδιαίτερα θερμή, τόσο από τον διοικητή όσο και από τους τρεις υποδιοικητές, οι οποίοι έχουν πολλά στο κεφάλι τους αυτή την εποχή. Ο Στουρνάρας, τον οποίο συνόδευαν η σύζυγός του Λίνα και η υποδιοικήτρια Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, μαζί με τον σύζυγό της πρέσβη Μίλτωνα Νικολαΐδη, μίλησε για το μεγάλο ζήτημα της ψηφιακής χρηματαγοράς. Μιλώντας σε συνεργάτες του, τόνισε ότι το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και εξέλαβε την πρόσκληση όσο και τη φιλοξενία σαν μια θερμή χειρονομία από την πλευρά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Χωρίς πρέσβη

Η Αθήνα επιχειρεί το τελευταίο διάστημα, στη σκιά και των εξελίξεων μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης, να προσεγγίσει εκ νέου την Τρίπολη. Τουλάχιστον να μην προκληθούν παραπάνω προβλήματα από όσα έχουν ήδη δημιουργηθεί. Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί μεγάλη απορία γιατί δεν έχει φροντίσει να λειτουργεί πρεσβεία στη χώρα, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Το γεγονός της σύναψης των τουρκολιβυκών μνημονίων δεν αποτελεί ισχυρό επιχείρημα, καθώς τότε η Αθήνα θα έπρεπε να είχε αποσύρει τη διπλωματική της αποστολή και από την Αγκυρα.

Ο δημοφιλής εκπρόσωπος

Η πληροφορία που θα σας μεταφέρω φέρνει σχετική… αισιοδοξία. Και θα σας πω γιατί. Σε μια εποχή που η τοξικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η λασπομαχία μεταξύ των διαδικτυακών «στρατών» έχει ξεφύγει, η μέτρηση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοτικότητα των στελεχών του δείχνει πως υπάρχει φως στο τούνελ. Ενα από τα δημοφιλέστερα στελέχη σε θετικές γνώμες, λοιπόν, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος. Ενα στέλεχος, που παρότι βγαίνει στα κανάλια διαρκώς λόγω της θέσης του, δεν πέφτει στην εύκολη λύση της λασπολογίας, δεν είναι από εκείνους που συμμετέχουν σε τηλεοπτικούς καβγάδες και επιχειρεί να εκφέρει αξιοπρεπή δημόσιο λόγο. Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που αυτό το εισπράττει και το λέει στις μετρήσεις, δείχνει πως το παιχνίδι δεν έχει ακόμη χαθεί. Αν και η αισιοδοξία όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές πρέπει να είναι συγκρατημένη.

Στη Β. Ηπειρο ο Καραμανλής

Στην Ηπειρο πέρασε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα και επισκέφθηκε για λίγες ώρες τους Ελληνες των μειονοτικών χωριών σε Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT