Διπλό εκλογικό δίλημμα

Από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε κύκλο περιοδειών

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Πιερία, περιοδεύοντας για μία ακόμα φορά σε νομό της Βόρειας Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, μακριά από την τρέχουσα επικαιρότητα των υποκλοπών. «Το πιο σημαντικό δίλημμα», είπε, «είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Ελληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Ελληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους», προσθέτοντας ότι το ερώτημα θα συμπληρωθεί από το εάν «θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;».

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του τηρεί τις δεσμεύσεις της. «Ολοι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια και ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες», ανέφερε, προσθέτοντας πως «είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλης της κοινωνίας».

Σε αυτό το μήκος κύματος, δείχνοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης, κινήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα, εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία», απαριθμώντας την έναρξη σεισμικών ερευνών για την εξεύρεση φυσικού αερίου, την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών, την κοινωνική στήριξη έναντι της ακρίβειας.

Το ερώτημα «είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Ελληνες να κυβερνά την Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Οχι στον βούρκο»

Οσον αφορά το θέμα των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με την ίδια ρητορική που είχε χρησιμοποιήσει και στην τελευταία συνέντευξή του, μιλώντας για «βούρκο». «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά σιγά, προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα πούμε “όχι” σε αυτούς, οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ιστορίες επιστημονικής φαντασίας» όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες «η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης» με την «εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων».

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν, με τη Φωκίδα να παίρνει σειρά το επόμενο διάστημα. Στο οργανόγραμμα του προέδρου βρίσκεται ακόμα προς τα τέλη Νοεμβρίου επίσκεψη στην Αχαΐα. Πρόκειται για έναν νομό με μεγάλη σημειολογία, καθώς παραδοσιακά η Κεντροαριστερά είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT