Απάντηση στην Αγκυρα από τον Τ. Θεοδωρικάκο

Απάντηση στην Αγκυρα από τον Τ. Θεοδωρικάκο

Σε αυστηρότατους τόνους απάντησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς της Αγκυρας περί δήθεν σχέσεων της χώρας μας με την τρομοκρατία.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Σε αυστηρότατους τόνους απάντησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς της Αγκυρας περί δήθεν σχέσεων της χώρας μας με την τρομοκρατία. «Η Ελλάδα από θέση αρχών είναι ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας και αυτό το γνωρίζει όλη η ανθρωπότητα. Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες των εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας πέφτουν στο κενό», τόνισε ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Αδιάντροποι είναι όποιοι εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες, με βάρβαρο τρόπο και όσοι δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο λαών μας».

Είχε προηγηθεί σχόλιο του υφυπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τσατακλί, ο οποίος αφού χαρακτήριζε «αναιδή» και «αδιάντροπο» τον Ελληνα υπουργό, σημείωνε απευθυνόμενος στην Ελλάδα: «Είναι σαφές ότι προστατεύετε τα σύνορα. Είναι σαφές ότι προστατεύετε τα σύνορα από το Στρατόπεδο Λαυρίου του PKK. Εσείς σκοτώνετε αθώους, ανοίγετε αγκαλιές στους τρομοκράτες». Το προκλητικό αυτό σχόλιο του συγκεκριμένου Τούρκου αξιωματούχου ήρθε ως αντίδραση στις προ διημέρου επισημάνσεις του κ. Θεοδωρικάκου (ΣΚΑΪ) ότι «είμαστε ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη. Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στα σύνορά μας». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αυτά τα λόγια απέρριπτε ουσιαστικά τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών της γείτονος Σ. Σοϊλού, ότι η συλληφθείσα για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είχε σχέδιο να διαφύγει στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός εξαρχής είχε εκφράσει και τη βεβαιότητά του ότι πίσω από τη φονική έκρηξη βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT