Μητσοτάκης: «Απάντηση στην τοξικότητα με θετικό έργο»

Μητσοτάκης: «Απάντηση στην τοξικότητα με θετικό έργο»

Στη μεγάλη τοξικότητα που υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Αμφισσα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεγάλη τοξικότητα που υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Αμφισσα. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το αντίδοτο που επιλέγει η κυβέρνηση είναι να απαντά με θετικό έργο, «με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες». Αυτό ήταν σύμφωνα με τον ίδιο και το μήνυμα της χθεσινής ημέρας, καθώς «το Πολυτεχνείο ήταν τελικά μια γιορτή ενότητας». Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης εν μέσω συνεχών κρίσεων που, όπως είπε, τις «μετατρέπουμε σε ευκαιρίες». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στον χρόνο των εκλογών, λέγοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε, αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απέξω», θυμίζοντας πως καμία από τις κρίσεις που η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια δεν προκλήθηκε εκ των έσω.

Κοινωνικό πρόσημο

Ο πρωθυπουργός «φωτογράφισε» εξάντληση της τετραετίας, καθώς σημείωσε πως «μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας θα αγωνιζόμαστε ώστε να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις».

Οπως έχει διαφανεί όλο το τελευταίο διάστημα, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δώσει μεγάλη βάση στις κοινωνικές ομάδες που συμπιέζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. «Η πολιτική μας έχει ένα έντονο κοινωνικό πρόσημο», σημείωσε χθες ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «αποφύγαμε τα οριζόντια μέτρα, ακριβώς γιατί κρίναμε ότι έπρεπε τους πόρους τους οποίους μας προσφέρει η υψηλή ανάπτυξη να τους διαθέσουμε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και σε αυτή τη γραμμή θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε». Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θέλει όλο το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές να δώσει έμφαση στα όσα έχει κάνει η κυβέρνησή του. Στο πλαίσιο αυτό, χθες αναφέρθηκε στις σημαντικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, σημειώνοντας πως «λύνονται κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά νομοθετείται και το επίδομα στήριξης, το οποίο θα δώσουμε στους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο».

600 εκατ. στη Φωκίδα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα της περιοχής, καθώς οι τοπικοί φορείς έθεσαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικό είναι πως η τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί πρωθυπουργός τη Φωκίδα ήταν πριν από 30 χρόνια, όπως σημείωσε ο τοπικός βουλευτής Γιάννης Μπούγας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως την επόμενη πενταετία έχει προγραμματιστεί να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ στη Φωκίδα για δημόσιες επενδύσεις και κρίσιμες υποδομές οδικών διασυνδέσεων, άρδευσης και παραγωγής, ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου επτά σημείων, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για την αποκατάσταση, αειφόρο ανάπτυξη και προστασία από την κλιματική αλλαγή του παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT