Φίλης για καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα Ρομά

Φίλης για καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα Ρομά

«Δεν πρόκειται για την κακιά στιγμή, αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλο ένα περιστατικό ειδεχθούς αστυνομικής βίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφορικά με την επεισοδιακή καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

«Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία. Στη διάρκεια της καταδίωξης, όπου σύμφωνα με τη καθιερωμένη αστυνομική αφήγηση υπήρξε απόπειρα εμβολισμού περιπολικού, το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Για 20€, μια σφαίρα στο κεφάλι», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζει, μάλιστα, την περίπτωση του νεαρού Νίκου Σαμπάνη στον Πειραιά, όπως επίσης και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

«Δεν πρόκειται λοιπόν για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη», αναφέρει ο Νίκος Φίλης.

Επιτέθηκε τέλος και κατά του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, κατηγορώντας τον για υπεκφυγή.

«Όταν έγινε γνωστό το γεγονός, ήμουν στον Αντέννα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από τη συνηθισμένη υπεκφυγή “θα δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας”. Μακάρι να σωθεί το παιδί -και θα περιμένουμε και την έρευνα», καταλήγει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT