Τσίπρας: Τακτική «σκληρού ροκ» στη σημερινή συζήτηση

Τσίπρας: Τακτική «σκληρού ροκ» στη σημερινή συζήτηση

Εβδομάδα ΕΥΠ και παρακολουθήσεων με φόντο τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επέλεξαν την τακτική της κλιμάκωσης της πίεσης προς την κυβέρνηση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα ΕΥΠ και παρακολουθήσεων με φόντο τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επέλεξαν την τακτική της κλιμάκωσης της πίεσης προς την κυβέρνηση. Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, τη Δευτέρα, ακολούθησε συνέντευξη σε τοπικά κανάλια στη Βόρεια Ελλάδα και χθες η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκεκριμένη υπόθεση φάνηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της προηγούμενης εβδομάδας. Οταν ο Νίκος Φίλης πρότεινε το κόμμα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στον Θάνο Πλεύρη για το νομοσχέδιο για την Υγεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να απάντησε πως δεν έχει νόημα αφού πλέον οδεύουμε σε εκλογές, συμπληρώνοντας πως το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όπλο δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε για το θέμα των υποκλοπών.

Κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη Βουλή απολογούμενος.

Στην επιστολή προς τον κ. Ράμμο αναφέρεται πως με βάση τον νόμο 2225/1994 προβλέπεται η Αρχή να ενημερώνει ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για τις διατάξεις άρσης του απορρήτου. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα και αφορούν βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς λειτουργούς και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. «Με τους θεσμούς της χώρας και της δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δε μάλλον με την εθνική ασφάλεια, παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε», δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Στη σημερινή συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει το «σκληρό ροκ» με τον πρωθυπουργό. Κατ’ αρχάς θα εξηγήσει τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το «νομοσχέδιο συγκάλυψης», όπως αναμένεται να το χαρακτηρίσει. Παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας, χωρίς να προβλέπει αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ των κ. Ανδρουλάκη, Κουκάκη αλλά και υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Κατά τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στη Βουλή ένοχος και απολογούμενος, αφού «κρύφτηκε» επί ενάμιση μήνα και δεν απάντησε σε πέντε ερωτήσεις του που αφορούσαν κυριακάτικα δημοσιεύματα. Θα ζητήσει απαντήσεις και θα επισημάνει ότι δεν διαψεύστηκε τίποτα από τις αποκαλύψεις του Τύπου, μεταξύ αυτών η ενιαία λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ΕΥΠ – Predator, που φέρεται να λειτουργούσε σε χώρο της ΕΥΠ από αποσπασμένους αστυνομικούς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται, τέλος, να δεσμευτεί να καταργήσει τον νόμο που θα ψηφιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT