Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπηρετεί τη σταθερότητα»

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπηρετεί τη σταθερότητα»

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, με τους τομεάρχες να παρουσιάζουν τα θέματα που θα θίξει το κόμμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, με τους τομεάρχες να παρουσιάζουν τα θέματα που θα θίξει το κόμμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα. Μπορεί η ακρίβεια στην αγορά να είναι ο «οδηγός» για τις εκλογές που έρχονται, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» έκανε σαφές πως το «σφυροκόπημα» για το θέμα των παρακολουθήσεων θα συνεχιστεί και το Σάββατο που ψηφίζεται το κορυφαίο νομοσχέδιο της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», το οποίο εμφάνιζε τον Κωστή Χατζηδάκη παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ: «Το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης ποιο είναι: είναι ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι συνένοχος, αλλά είναι ανεπαρκής, είναι βλαξ, δεν κατάλαβε. Ε, λοιπόν, εγώ σας το λέω –πολιτικός μου αντίπαλος είναι– δεν είναι καθόλου βλαξ. Καθόλου βλαξ δεν είναι. Είναι ικανότατος, έχει τη δυνατότητα να κατανοεί τι ακριβώς γίνεται, να επιλέγει τους συνεργάτες του, να ξέρει τι κάνουν οι συνεργάτες του. Είναι συνένοχος».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο.

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως υπάρχουν κυκλώματα τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα Μέσα, με σκοπό τη μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και την επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα καθοριζόταν από “κασέτες”».

Γνωρίζοντας πως στο τρίγωνο Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν συγκρούσεις με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatar gate, ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε σχεδόν ίσες αποστάσεις από τη σύγκρουση της γαλάζιας με την πράσινη παράταξη. Επιμένοντας σε εκλογικούς ρυθμούς, στη συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπηρετήσει τη σταθερότητα που υπόσχεται, καθώς δεν έχει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, με το ΠΑΣΟΚ να έχει απομακρυνθεί πλέον πολύ. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η διαγραφή της Εύας Καϊλή από τη Χαριλάου Τρικούπη ήταν ένα ακόμη χτύπημα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχε συγκροτηθεί το 2019.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT