Σακελλαροπούλου: Στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Σακελλαροπούλου: Στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

«Η θέση και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων και των λαών τους βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

«Η θέση και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων και των λαών τους βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την προεδρεύουσα του τριμελούς συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, η οποία ακολούθησε μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα. Η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «βρίσκονται γεωγραφικά στην ίδια γειτονιά», μια περιοχή με «ταραχώδη Ιστορία», αλλά και με «μεγάλη προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη». Υπογράμμισε και τη διάσταση της ένταξης στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Ελλάδα «υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική πορεία» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Από την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους με την προεδρεύουσα του τριμελούς συλλογικού προε-δρείου Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Η κ. Τσβιγιάνοβιτς ευχαρίστησε για την ελληνική υποστήριξη και πρόσθεσε ότι αναμένει πως μέσα στον μήνα θα μπορέσει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να πάρει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ε.Ε. Είπε ακόμη ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να ενισχυθεί και κάλεσε την κ. Σακελλαροπούλου να επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τους επόμενους οκτώ μήνες που θα είναι η ίδια προεδρεύουσα του συλλογικού προεδρείου.

Νωρίτερα η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τόνισε ότι το ελληνικό ενδιαφέρον για τη χώρα και την ενταξιακή πορεία της είναι διαρκές με στόχο την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σαφή υποστήριξη της Ελλάδας στη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι στρατηγικός στόχος και βασική προτεραιότητα της χώρας μας στην περιοχή. Η συζήτηση των δύο ηγετών περιλάμβανε μια επισκόπηση των πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT